Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


K-Arcok: InSoundOut / LILITH - Közép-Európa Táncszínház - Sissi Őszi Tánchét

K-Arcok: InSoundOut / LILITH - Közép-Európa Táncszínház - Sissi Őszi Tánchét

A Közép-Európa Táncszínház előadása



 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. november 24. péntek, 19:00

A SŐT7 (Sissi Ősz Tánchét) programja

A K-Arcok című sorozat kivételes kezdeményezés, melynek sikerét és támogatottságát a felkért koreográfusok hazai és nemzetközi elismertsége mellett a Veszprémi Tánc Fesztiválja előadói díja is igazolja. A sorozat célja, hogy leképezze a hazai kortárstánc esszenciáját olyan kivételes alkotói egyéniségek segítségével, mint Réti Anna, Hód Adrienn, Halász Gábor, Kun Attila, Molnár Csaba és Mészáros Máté.

„A Közép-Európa Táncszínház (KET) által 2015-ben útjára bocsátott K-Arcok a társulat egyik legelőremutatóbb és egyben legrizikósabb projektje”. (Králl Csaba, Élet és Irodalom)

 „Eddig a társulat hat táncművészének készült egyedi, elvileg csakis őt jellemző, személyes arcát is felfedő opus, vagy akár tánc nélküli színpadi karcolat. Ezt a valóban egyedi vállalkozást csakis üdvözölni lehet, hiszen egy társulati tag számára általában igen ritkán adódik önálló megmutatkozási lehetőség, pláne ismert vendég-alkotó művével, miközben a színpadra termett embernek hihetőleg mindig is elemi vágya a szereplés. A sorozat tehát felfogható egyfajta energiaszelepként, ám felfogható egy sajátos önismereti tréningként is, amikor az előadó és az alkotó találkozhat önmagával.” (Péter Márta, Tánckritika)

"KET kortárs estje ‒ nem pusztán két jó darabbal, hanem megannyi jó jelenettel ‒ nem csak színvonalas, hanem XXI. századi is." (Horeczky Krisztina, Színház)

InSoundOut (35’)
Előadó: Mádi László

"…mintha egy high-tech zen-buddhista templomba csöppentünk volna" (Horeczky Krisztina, Színház)

Mádi László életében gyermekkorától nagy szerepet játszik a tánc. Most mégis egy másik médiumon, a zenén keresztül közelíti meg a koreográfia azt a fejlődéstörténetet, ami meghatározza őt ma táncosként. Az előadás mozgástere egy asztal lapja, melyen a kifejezés eszközei, a táncművész hangszerei helyezkednek el, a mozdulatok üzenetét pedig a zene közvetíti a nézők felé. Az előadás a nézőkben születik meg, akik ezúttal nem a szemükkel, hanem a fülükkel és teljes jelenlétükkel fogadják be a hangzó-mozgó koreográfiát, ahová résztvevőként maguk is meghívást kapnak. Mészáros Máté koreográfiája sokkal inkább egy ünneppé fokozódott közös élmény, mintsem szigorúan vett táncelőadás.

Jelmez: Kalicz Klára
Díszlet: Mészáros Máté
Fény: Fogarasi Zoltán
Szakmai konzultáns: Mikó Dávid
Koreográfus: Mészáros Máté

Lilith (35’)
Előadó: Jakab Zsanett

" A LILITH az illúziókeltés magasiskolája. Metamorfózislavina, tucatnyi(nál is több) fejezetben. (Králl Csaba, Élet és Irodalom)

Egy ember - nő - táncos áll a színház falai által meghatározott üres térben. Türelmesen várja, hogy szemtanúi – a nézők – elhelyezkedjenek és elkezdhesse kinyilatkoztatását. Teste és személyisége médiumként szolgál, melyen keresztül, melynek megnyitásával rákapcsolódik egy kollektív információs csatornára. Képeket, érzeteket, érzéseket, konkrét gondolatokat, véleményeket, problematikákat vetít, közöl a múlt a jelen és a jövő, felhalmozott és megemésztetlenül maradt, káoszt és összezavarodottságot keltő információáradatából. Explicit, egyöntetű véleményt nem alkot, de opciókat és lehetséges megoldásokat mutat fel. A történés sokszínűségének sokasága és a többféle opció  egymás melletti felmutatása a vélemény önmaga.

Látvány: Molnár Csaba
Fény: Fogarasi Zoltán
Koreográfus: Molnár Csaba

Az előadást két részben, szünettel játsszuk


A Közép-Európa Táncszínház (KET) nagy múltra tekint vissza: Magyarország elsőként alakult táncszínháza, mely a független kortárs táncegyüttesek között a legismertebbek közé tartozik hazánkban és külföldön egyaránt. Ahogy ezt nevében is hirdeti, vállalja, egy adott földrajzi régióhoz kötődve határozza meg önmagát, programszerűen kutatja és értelmezi ennek a régiónak mozgásvilágában kódolt sorsát. A Táncszínház 1988-ban alakult, jelenleg Kun Attila művészeti vezetésével, állandó társulattal hozza létre előadásait.

SŐT7 (Sissi Őszi Tánchét)
Hatodik alkalommal kerül megrendezésre a Bethlen Téri Színházban a kerület névadója, Erzsébet királyné – népszerű nevén Sissi – neve napja köré szervezett hétnapos, hét előadásból álló táncfesztivál a hetedik kerületben. A program idén ismét a vidéki táncműhelyeket – soproni, győri, miskolci, veszprémi, kecskeméti – állítja fókuszba. A fesztivál 0. napján bepillanthatunk a Magyar Állami Népi Együttes táncművészeinek alkotásaiba, zárásként pedig fellép a házigazda Közép-Európa Táncszínház is.

Ajánlatunk


Christine-nek elege van. Elég a nagyvárosból, a zajból, de főleg a nemrég elvesztett férjével közös helyszínekből. Költözik tehát: New Yorkból Floridába. Már pakolnak is a költöztetők, egy nap marad a régi életből.

A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival, Pozsgai Zsolt átdolgozásában. Emberi drámák, sorsok, a jó és a rossz megítélése, ami olykor nem is olyan egyszerű.

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!