Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


Karosi Júlia - Gershwin és Cole Porter dalok - Jazz itt!

Karosi Júlia - Gershwin és Cole Porter dalok - Jazz itt!

Jazz itt - Karosi Júlia Gershwin-estje

'Várhatok még'
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. október 19. szombat, 19:00

Gerschwin dalok

Karosi Júlia Quartet: Karosi Júlia (ének); Tálas Áron (zongora); Bögöthy Ádám (nagybőgő); Varga Bendegúz (dob) RTQ vonósnégyes: Bujtor Balázs, Kovács Erika (hegedű); Hundt Boglárka (brácsa); Gál Béla (cselló) hangszerelés: Fenyvesi Márton

„Hosszú utat tettem meg a jazzénekesi pályáig. Bölcsészkarra jártam korábban, sok mindennel foglalkoztam, viszonylag későn talált rám a jazz műfaja” – nyilatkozta első lemeze kapcsán Karosi Júlia, aki esztétika-filozófia diplomával a zsebében végezte el a jazzének szakot a Zeneakadémián. Első lemeze, a kizárólag saját szerzeményeket tartalmazó Stroller of the Streets (Városi kószáló) 2012-ben jelent meg, s az egyéni hangvételű anyag igen pozitív kritikai visszhangra lelt. Ugyanannak az évnek a végén a Whereabouts Records Japánban is piacra dobta a lemezt, egy négyszámos, feldolgozásokat tartalmazó kislemez társaságában, de Karosi híre nemcsak a Távol-Keletre, hanem a tengerentúlra is eljutott: a magyar népzenével és a bartóki hagyománnyal bátor dialógust folytató második nagylemez, a Hidden Roots („Rejtett gyökerek”) már a New York-i Dot Time Records gondozásában jelent meg 2014-ben. Karosi Júliát az utóbbi időben ritkán lehetett hallani, mivel első számú közönsége ebben az időszakban most született kisfia volt, ezért is számít különlegesnek, hogy visszatérvén alma materébe egész estés Gershwin-koncerttel jelentkezik. A jazzhez kívülről érkező Karosi számára – az éneklést megelőzően klasszikus zongorát is tanult – Gershwin afféle híd a megírt és a tisztán improvizatív (ha tetszik: a klasszikus és a jazz) zene között, ugyanakkor kiváló ugródeszka a kísérletezés számára. A koncerten nemcsak a Karosi Júlia Kvartett lép fel, hanem az RTQ vonósnégyes is, amely számára Fenyvesi Márton készíti el e klasszikus jazzdalok hangszerelését.

Rendező: Zeneakadémia Koncertközpont

Ajánlatunk


A zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabja tér vissza a budapesti közönség elé.

Ildikó kiváló szakpolitikus, aki komoly karrier előtt áll, amennyiben le tudja küzdeni egy apró hibáját: nem tud hazudni.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!