Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


Aktuális előadások2019. december 20-án este mutatták be a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című musicalt a Spirit Színházban. Déry Tibor azonos című kisregényének 1973-as magyar musicalváltozata. A kisregényt Pós Sándor alkalmazta színpadra, zenéjét Presser Gábor, dalszövegeit Adamis Anna szerezte. Pós Sándor művének felhasználásával kamaraszínpadra alkalmazta Czeizel Gábor.

Az óriási érdeklődésre való tekintettel 2020. május végéig állandó eleme a színház műsorának.

Néhány gondolat a rendezőtől:

„1973-ban volt az ősbemutató, de nem őskövület! Ezek a dalok a mi generációnknak, és sok utánunk jövőnek beleívódtak a génjeibe, kultikussá váltak: „Menni kéne…”, „Valaki mondja meg…”, „Arra születtem…”, „Ringasd el magad!” Szeretnénk hinni, hogy a mai fiatalokhoz is eljut, bár ez nem olyan biztos. Mi még filmen sem nagyon láthattunk fesztiválokat vagy nagy koncerteket, akkor ez egy távoli világról szólt, de nagyon is rólunk, vagyis egy vágyott világról. (Legalább 17-szer láttam a Vígszínházban kamaszkoromban.)

A mai fiatalok sokféle fesztiválra járnak, a kábítószer sem ismeretlen veszély. Ezért azt gondoltam, hogy a ’73-ban született - azaz lassan nagypapakorú - művet úgy kell bemutatni, felfrissíteni, hogy ne a múltat akarjuk benne megmutatni, hanem kortalanságot, hiszen a szituációk és a problémák ma aktuálisabbak itthon is, mint régen.

Azt kell megmutatni, ami közös, ami a mai fiatalokat is érdekli, ami az ő jelenük, ami a darabban is benne van, kortól, korszaktól és rendszertől függetlenül. Ma már nem kell nyugatra menni egy fesztiválért. Sőt! Itt van a Sziget és sok minden más, de az, hogy valaki stoppol, hogy eljusson vagy cigit lejmol, az még ma is ismerős. Szerintem ez a történet itt és most ugyanúgy, akár a Szigeten, akár bármelyik fesztiválon megtörténhet. Csak fiatalok kellenek hozzá! – És ez most itt a Spiritben megadatik. Hiszen: „Mi arra születtünk…”

 

Szereposztás:

József: Sándor Péter
Eszter: Marjai Virág
Beverley: Nagy Enikő
Marianne: Perjési Hilda
Rene: Perjés János
Joshua: Szitás Barbara
Kígyó: Karácsony Gergely
Fiú: Jerger Balázs
Manuel: Szinovál Olivér

Mozgás: Gaál Dániel
Közreműködik: Fekete Mari és kisegyüttese
Dramaturg: Czeizel Gábor
Zeneszerző: Presser Gábor
Dalszöveg: Adamis Anna
Díszlet-jelmeztervező: Katona Bálint
Rendező: Czeizel Gábor