Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


Kinek a pokla ma Dante Pokla?

Kinek a pokla ma Dante Pokla?

Baksai József, Gaál József, Szurcsik József festményei és Lovas Ilona videómunkája
Az eredetileg 2021 őszén a Római Magyar Akadémián, a Dante halálának hétszázadik évfordulójáról megemlékező, olasz országos rendezvénysorozat részét képező kiállítás az MMA négy művészétől válogat olyan munkákat, amelyek a legnagyobb olasz költő leghíresebb művével, az Isteni Színjátékkal, annak is Pokol énekével erős szellemi-művészi rokonságot mutatnak.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

„Míg Gaál József ikonográfiájának fókuszában a(z állati-emberi) test és a tűz, Szurcsik Józsefében a fal és a fej, az épületbe zárt, épülettel egybenőtt arcprofil embléma, újabban pedig a táj és a kurosz-kiber figura, Baksai Józseféban a testfragmentumok és a szimbolikus tárgyak állnak. /…/ Lovas Ilona videó munkájában a vizuális ima annak a belátását is hordozza, hogy a szétesésen, a poklon, az örök kárhozaton felülemelkedni az ember önmagában képtelen, szüksége van Isten segítségére, s ez az, amit Lovas imájában kér. Lelki poklunk legmélyebb bugyraiba szállnak alá a kiállító művészek, pontosan azért, hogy a szellem fényével győzzék le az anyagit, a bűnt, az emberben ott lévő állatit, s a legsötétebb éjszakán átjutva jussanak el a fényhez. Ezért is kerülhettek egy Dante-emlékkiállításba.”

 Kurátor: Sulyok Miklós

Szervező: MMAT Nemzetközi és Határon Túli Főosztály 

Kiemelt kép - Baksai József: Vita contemplativa, 2005 100x200cm olaj, vászon

 

Ajánlatunk


Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Ajánló


Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!