Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


Kodály Fesztivál: Testvérvárosok találkozása

Kodály Fesztivál: Testvérvárosok találkozása

Galántai Kodály Zoltán Daloskör és a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar kamarazenekarának közös koncertje

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. július 16. vasárnap, 20:00

Műsor:

Farkas Ferenc: Piccola Musica di Concerto
Erkel Ferenc: Éljen a haza!
Kodály Zoltán – Ady Endre: Fölszállott a páva
Karai József – Nagy László: Új regősének
Barabás Árpád: Madrigálok Kányádi Sándor verseire
II. Madármarasztaló
IV. Tánc a havon
Barber: Adagio for strings
Morten Johannes Lauridsen – Rainer Marie Rilke: Les Chansons des Roses
V. Dirait-on
Edward Elgar – Henry Vaughan: The Shower
Szőnyi Erzsébet: Ima alkonyi harangszóra
Josef Gabriel Rheiberger: Angelis suis
Tillai Aurél: Adjatok hálát az Istennek
Kodály Zoltán: A 121. genfi zsoltár
Kodály Zoltán: 114. genfi zsoltár
Liszt Ferenc: Magyar ünnepi dal
Szólót énekel: Paszmár János
Vezényel: Józsa Mónika és Hollókői Huba

A Testvérvárosok Találkozása koncerten Galánta és Kecskemét két neves együttese, a Kodály Zoltán
Daloskör és a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar adnak közös koncertet a felújított
kecskeméti Városháza díszudvarán.

A Kodály Zoltán Daloskör 67 éves múltra tekint vissza, 1956 őszén alakult. Az énekkar első lépéseit maga Kodály Zoltán egyengette, aki hozzájárult ahhoz, hogy a kórus az ő nevét viselje, és élete végéig figyelemmel kísérte a tevékenységét. 1982-től, immár 39 éve Józsa Mónika a daloskör karnagya. A Kodály Zoltán Daloskör az elmúlt időszakban számos hazai és külföldi hangversenyen képviselte eredményesen Galánta városát. A kórus jelenlegi repertoárja a kórusirodalom minden korszakából válogat, legnagyobb részét azonban a huszadik századi és kortárs magyar kórusművészet alkotásai teszik ki. De az olyan nagyszabású ének-zenekari művek előadásában is részt vett (más kórusokkal közösen), mint a Psalmus Hungaricus (Debrecen, 2004; Galánta, 2005; Kecskemét, 2012) és a Budavári Te Deum (Székesfehérvár, 2007).

Az 1969 óta háromévenként ismétlődő Kodály Napok minden eddig megrendezett fesztiválján részt vett Galántán, több alkalommal érdemelte ki a legmagasabb minősítési fokozatot.
További díjak, kitüntetések: Galánta város polgármesterének díja – 2005, 2011; Kodály Zoltán- emlékdíj – 2006; A nagyszombati kerületi önkormányzat díja a régió kulturális életének fejlesztéséért – 2007; Csokonai Vitéz Mihály közösségi díj – 2008; a Szlovák Köztársaság Aranyplakettje – 2016; Galánta városának Pro Urbe díja 2017, Záreczky László díj – 2021.
A kórus karnagya Józsa Mónika, aki a Nyitrai Konstantin Egyetem Közép-európai Tanulmányok Karának ének-zene tanára, a Magyar Kodály Társaság tiszteletbeli tagja, számos kitüntetés és karnagyi díj birtokosa (a Magyar Művészeti Akadémia Zeneművészeti díja – 2020, a Harmónia Életműdíj – 2022). A kórusmozgalomban kifejtett munkássága elismeréséül 2002-ben a Szlovák Köztársaság Ezüstplakettje, a felvidéki magyar zenei és énekkari kultúra megőrzése, továbbá a magyar ének-zenetanárok továbbképzésében végzett munkássága elismeréseként 2013-ban a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést kapta.

Moderátor: Bősze Ádám

Ajánlatunk


Előfordul: hulla, és annak fagyasztása, csontok, hányás, köpés, meztelenség, verekedés, felnőttfilm-részlet, kitört ujjak, kábítószer fogyasztása és terjesztése, méregkeverés, zászlóégetés (ja ez nem), egyszer elhangzik az a szó, hogy 'zsidó', egyszer az, hogy 'cigány'. Lesz füst, stroboszkóp, hangos zene, riasztó hangeffektek, zaj, káosz, kosz és több liter művér.

Roman Polanski hasonló című filmjéből készítette nagy sikerű színpadi rendezését, melyet nemzetközi alkotógárdával állított színre a PS Produkció. Eddig több millió nézőt vonzott szerte a világon a kultikussá vált vámpírparódia. Budapesten, 17 év után tovább folytatódik a különleges, fanyar humorú, látványos, szórakoztató, varázslatos musical sikertörténete.

Székely Csaba Az igazság gyertyái című műve a bözödújfalusiak megpróbáltatásainak állít emléket. A szerző mély empátiával és sajátos humorral fordul e kifejezetten megrendítő téma felé. Egy olyan közösség életébe nyerünk bepillantást, akik mindig is jól megfértek egymással, kivéve a történelemnek abban a négy évben, amikor a hatalom erőszakkal beleszólt az életükbe.

Ajánló


Május 11-én fergeteges ValMar koncerttel zárul a 2024-es Pápai Expo és Agrárpiknik, az év legmenőbb agrárrendezvénye.

„Háromfogásos gourmet menü” – jellemezte a Bachtrack kritikusa Paavo Järvi koncertjét, amelyen Sibelius, Tüür és Beethoven egy-egy darabját tűzte műsorra.…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!