Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


Kombinált jegy [Belépőjegy minden aktuális kiállításra]

Kombinált jegy [Belépőjegy minden aktuális kiállításra]

A kombinált jeggyel mind a három aktuálisan nyitva tartó kiállítás megtekinthető.
A budapesti Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum alapítója, a német házaspár, Irene és Peter Ludwig több mint tizenkétezer műalkotást birtokolt, antik és kortárs remekműveket egyaránt. A gyűjteményből származó ajándékok és kölcsöndarabok világszerte harminc múzeumban láthatók, ebből tizenkettő a házaspár nevét viseli, többek között Budapesten, Kölnben, Bécsben és Pekingben.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. április 23. kedd, 19:00

A budapesti Ludwig Múzeumot – az első az egykori vasfüggönyön túl – 1989-ben alapították, miután 1987-ben létrehozták magyarországi alapítványukat.

A budapesti intézménynek hetven nagy értékű nemzetközi műalkotást adományoztak és kilencvenöt művet helyeztek el letétbe, mellyel megalapozták a múzeum nemzetközi gyűjteményét és egyben létrehozták Magyarország első kortárs művészeti múzeumát. Az új múzeum első állandó kiállítása 1991-ben nyílt meg a Budavári Palota ’A’ Épületében, a Magyar Nemzeti Galéria rendezésében. A múzeum 1996-ban Kortárs Művészeti Múzeummá alakult és jelentős magyar anyaggal gyarapodott; 2005-ben költözött át a Müpába (korábban: Művészetek Palotája).

A Ludwig Múzeum évente átlagosan 8-10 időszaki kiállítást szervez, emellett időről-időre változó kontextusban tárja a nagyközönség elé a gyűjtemény darabjait.

A Ludwig Múzeum gyűjteményezési politikáját a régióban betöltött szerepének erősítése vezérli. A gyűjtemény különlegessége a közép-kelet-európai karaktere; az, hogy falain belül hangsúlyosan jelenik meg egy sajátos történelmi, kulturális kontextussal rendelkező térség művészi teljesítménye az elmúlt fél évszázadból. A hatvanas-nyolcvanas évek progresszív magyar művészete elsősorban a nemzetközi tendenciákkal párhuzamosan, válogatott műveken keresztül jelenik meg.

A múzeumot 1993-tól haláláig, 2007-ig, Néray Katalin művészettörténész-muzeológus vezette. A széleskörű nemzetközi ismertséggel bíró, kortárs képzőművészettel foglalkozó szakember meghatározó szerepet játszott a gyűjtemény létrehozásában, felépítésében, valamint a múzeum koncepciójának kialakításában. Kiemelkedő munkásságát számos rangos díjjal és kitüntetéssel ismerték el.

Ajánlatunk


A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A bemutató 2014 augusztusában a Szegedi Szabadtéri Játékokon, szeptemberben pedig a Madách Színházban volt.

Egy szállodai szoba a helyszín, ahol két jó barát, két fiatal háziorvos fergeteges legénybúcsúra készül. Alex, a hűséges cimbora gondosan fölkészült Simon esküvője előtti utolsó kiruccanására, ám hiába az alapos tervezés, a dolgok mégsem úgy alakulnak, ahogy szeretnék.

Ajánló


Ildikó kiváló szakpolitikus, aki komoly karrier előtt áll, amennyiben le tudja küzdeni egy apró hibáját: nem tud hazudni.

40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!