Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


Koncert a la carte

Koncert a la carte

BDZ a'la carte kamaregyüttes
Kalla-Tóta Hajnalka, Bánhegyi Tünde – hegedű
Markó János – brács
Helecz Dániel – cselló
Botár Bence – bőgő
Kanyó Dávid – fuvola
Szepesi Bence – klarinét, szaxofon

Koncert a la carte

A Zempléni Fesztivál hosszú évek óta nem csak munka a Budafoki Dohnányi Zenekar számára. A zenekari tagok, barátok közös kikapcsolódását is jelenti egyben; a sárospataki várudvar egyedülálló akusztikájú koncertjei mellett több időt tölthetnek el együtt ezen a gyönyörű vidéken, mint amire az év átlagos napjaiban a próbák és koncertek hosszú sora mellett lehetőség nyílik. A BDZ tagjaiból álló kisegyütteseknek is rendszeres fellépési lehetőséget ad a Fesztivál.

A BDZ a’la cARTe kamaraegyüttes 2016-ban alakult. A cél egy olyan kisegyüttes létrehozása volt, amely hangszer összetételben a teljes vonós hangszer paletta mellett fúvósokat is egyesít széles és különleges repertoár kialakításában. A vonósötöshöz így a három legsokoldalúbb fúvós hangszercsalád csatlakozott: fuvola, klarinét, szaxofon. Mindhárom fúvós hangszer jeles képviselője nem csak a klasszikus-romantikus zenének, hanem a könnyűzene, a jazz és a latin zene világának. Érdekes és étvágygerjesztő nevük repertoárjuk sokoldalúságát tükrözi: a közönség a sokszínű műsort hallgatva egy olyan elegáns, de még is jó hangulatú étteremben érezheti magát, ahol az étlapról a la carte válogathat a jobbnál jobb fogások közül.

Az idei Zempléni Fesztiválon Piazzolla, Verdi jól ismert dallamai mellett többek között egy Philip Glass eredetileg is erre az összeállításra írt műve is felcsendül hangversenyükön, valamint Pánczél Tamás (szintén a BDZ hegedűse, zeneszerző) az együttes számára komponált szerzeményének ősbemutatója is várja a hallgatókat. És, hogy még miért érdemes ellátogatni hangversenyükre? A BDZ A’la cARTe formációja egyedülálló az országban és nemzetközi összehasonlításban is: mind a szaxofon, mind a klarinét, fuvola/pikoló/alt fuvola hangszerek stílusi sokszínűsége vonósötössel kiegészülve teljes kikapcsolódást nyújt a közönségnek. Az már csak hab a tortán, hogy nem csak kollégák, de barátok is egyben – ez mindig pluszt ad számukra és a hallgatók számára is.

Ajánló


Richard Willey a kormány egyik ambiciózus minisztere gáláns kalandra készül. Azt tervezi, hogy…

Nyilván önök is sokszor hallották már azt a kifejezést, hogy "nem most jöttem…

Miért járnak az emberek Zorán-koncertre? Miért szeretnék oly sokan legalább évente egyszer színpadon…