Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


Koncert No. 5
2

Koncert No. 5

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. július 19. kedd, 19:30

J. S. Bach:

d-moll hegedűverseny(BWV 1052R)

d-moll kettősverseny  (BWV 1043)

D-dúr hármasverseny  (BWV 1064)

Kelemen Barnabás (hegedű)
Kokas Katalin (hegedű)
Vilde Frang (hegedű)
Arcangelo (művészeti vezető: Jonathan Cohen)

 

Tanyejev: g-moll zongoraötös, op. 30

Baráti Kristóf (hegedű)
Alissa Margulis (hegedű)
Maxim Rysanov (brácsa)
Kokas Dóra (cselló)
Lukas Geniušas (zongora)

Kelemen Barnabás, Vilde Frang, Kokas Katalin és napjaink legizgalmasabb historikus együtteseinek egyike, a Jonathan Cohen által vezetett Arcangelo előadásában három Bach-hegedűversenyt hallhatunk a koncert első félidejében. Egyén és közösség kapcsolatának feltérképezésében kevés zenei műfaj jutott olyan messzire, mint a barokk versenymű. Bár Bachtól csak két eredeti hegedűverseny maradt fenn, a kutatók egybehangzó véleménye szerint számos csembalóversenye fogant eredetileg hegedűversenyként: ezek közül a koncertet nyitó d-moll darab a legfontosabbak egyike (Bach mindhárom tételét beolvasztotta különböző kantátáiba). Ezt Bach népszerű kettősversenye követi,  végül az eredetileg három csembalóra írott D-dúr darab zárja az est első részét. A második rész egyetlen nagyszabású kompozícióé, mégpedig egy valódi ritkaságé. Szergej Tanyejev 1911-ben komponálta g-moll zongoraötösét, amikor a Moszkvai Konzervatórium igazgatójaként működött. A lenyűgöző mesterségbeli tudásról tanúskodó, hatalmas érzelmeket és hangtömegeket megmozgató, posztromantikus mű vonós szólamait Baráti Kristóf, Alissa Margulis, Maxim Rysanov és Kokas Dóra játsszák, az irgalmatlan nehézségű zongoraszólamot pedig a fiatal nemzedék egyik legizgalmasabb zongoraművésze,  az orosz-litván Lukas Geniušas szólaltatja meg.

Ajánlatunk


Richard Wagner PARSIFAL Színpadszentelő ünnepi játék három felvonásban, német nyelven, magyar angol és német felirattal

Budapest, 2024. október 10. – A Piero Barone, Ignazio Boschetto és Gianluca Ginoble alkotta világhírű olasz pop-opera trió, az IL VOLO, egy felejthetetlen koncerttel tér vissza Budapestre, hogy elvarázsolja a magyar közönséget az MVM Dome színpadán, 2024.10.10-én.

Ajánló


Tornádó gyorsaságú pörgések, hihetetlen jelmezek, lélegzetelállító mozdulatok és mindent elsöprő szenvedély. Ez a Grúz Állami Népi Együttes! Újra Magyarországon a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!