Broadway Jegyiroda
Jegyirodák:
1026 Bp. Gábor Áron u. 74-78. (Rózsakert)
Tel: 340-40-40 Nyitva: H-P: 10-19h Szo:10-17
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


Koronázási Szertartásjáték - IV. BÉLA - AZ ÉLET MAGJA

Koronázási Szertartásjáték - IV. BÉLA - AZ ÉLET MAGJA

Idén augusztusban immáron hetedik alkalommal várjuk a Nemzeti Emlékhelyre, hogy képzelőerejében bízva és rá alapozva ezen a nyáron is felépülhessen néhány ihletett óra időtartamára a középkori Magyarország szakrális központja, a koronázó Nagyboldogasszony-bazilika.

Az Árpád-házi királyok élet és koronázási történetéről szóló sorozatunk ezévi epizódja IV. Béla lesz. A Koronázás ceremóniájának hiteles középkori források ihlette megidézése közben látványos jelenetek mesélik majd el a tatárdúlás történetét, amelynek szereplői között természetesen megjelenik majd a királyi pár szent gyermeke, Margit is. A neves színészek, táncosok, a Szirtes Edina Mókus vezette zenészek mellett részt vesz a produkcióban a Rákóczi Szövetség által szervezett 80 határon túli lelkes fiatal önkéntes is, akik a történet hátterének színes forgatagát adják.

Gondolják csak el, 1241-ben a bajorországi Niedraltaichi kolostor évkönyvébe a szorgos barát kezek ezt jegyezték: A Magyar Királyság 350 év után megszűnt létezni! Tévedtek. IV. Béláé az érdem, hogy ez mégsem így lett. Ezért hívjuk őt a második honalapítónak. E dicsősége mellett azonban volt életének egy másik heroikus és kevésbé ismert küzdelme is: tragikus, véres harca saját fiával, aki később V. István néven követte a trónon. Ennek titkairól azonban meséljen inkább az előadás, amelynek jelmondatát a középkori szertartás szövegéből idézzük, hogy ennek szellemében cselekedhessünk évről évre:

"A LEROMBOLTAT ÉPÍTSD FEL, A FELÉPÍTETTET ŐRIZD MEG!"

Ajánló


Adott egy kor, adott egy mindenki által szeretett nőideál, Sisi, aki maga volt…

Csernus Imre nevét szinte mindenki ismeri, hiszen ő volt az egyetlen pszichológus, aki…

Presser Gábor - Sztevanovity Dusán - Horváth Péter: A padlás Félig mese, félig…