Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


La Passione Ferencsik/3
2

La Passione Ferencsik/3

A Ferencsik bérlet Haydn–Mozart-estjének műsora ezúttal két szimfónia között Haydn Oboaversenye mellett egy teljes egészében fúvósokra írt Mozart-szerenádot is kínál, amelynek előadását aligha irányíthatná alkalmasabb muzsikus, mint a kitűnő oboaművész–karmester.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: február 15. csütörtök, 19:30

LA PASSIONE

Műsor:
JOSEPH HAYDN: f-moll („La Passione”) szimfónia, Hob. I:49
JOSEPH HAYDN: C-dúr oboaverseny, Hob. VIIg:C1
***
WOLFGANG AMADEUS MOZART: c-moll szerenád, K. 388
WOLFGANG AMADEUS MOZART: D-dúr („Prágai”) szimfónia, K. 504

Nemzeti Filharmonikus Zenekar
Vezényel és oboán közreműködik: François Leleux   

A Nemzeti Filharmonikus Zenekar visszatérő vendége a kiváló francia oboaművész és karmester, François Leleux. A nagyszerű művész sokoldalúságát a közönség mindig örömmel fogadja, hiszen fellépésein nemcsak rátermetten vezényli a zenekart, de virtuóz és elegáns fúvós játékának szépségébe is minden alkalommal öröm belefeledkezni. A Ferencsik bérlet Haydn–Mozart-estjének műsora ezúttal két szimfónia között Haydn Oboaversenye mellett egy teljes egészében fúvósokra írt Mozart-szerenádot is kínál, amelynek előadását aligha irányíthatná alkalmasabb muzsikus, mint a kitűnő oboaművész–karmester.

A hangverseny kereteként egy Haydn- és egy Mozart-szimfónia hangzik fel. Az f-moll mű (Hob. I:49) 1768-ban keletkezett, Haydn Sturm und Drang periódusában. A húsvét fogalomkörére utaló elnevezést utólag aggatták a kompozícióra, mikor évtizedekkel megalkotása után, 1790-ben Schwerin városában, a nagyhéten adták elő. Mozart 1786-ban írta D-dúr („Prágai”) szimfóniáját (K. 504), amelyet 1787. január 19-én, Prágában mutattak be, egy nappal a Figaro házassága ottani előadása után. Ahogyan a „La passione” a maga moll hangjával a Sturm und Drang periódus zaklatottságának méltó kifejezője, ugyanúgy tekinthetjük a „Prágai” szimfóniát a kései Mozart-szimfóniastílus egyik legnagyszerűbb reprezentánsának. A műsor centrumában megszólaló két mű, az oboaverseny és a szerenád örömteli alkalom, hogy elmerüljünk a fúvós hangszerek lágy hangzásában, megcsodálva hajlékony dallamaikat. François Leleux, a kiváló karmester és korunk egyik legjobb oboása már tizennyolc évesen a Párizsi Opera szólamvezetője lett; a magyar közönség a világhírű Les Vents Français fúvósötös tagjaként is többször hallhatta már.

Ajánló


Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök…

A miniszter félrelép kortárs brit drámaírója, Ray Cooney bohózata az álmokról, a reményről szól, illetve arról, hogyan reagálnak karakterei, ha…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!