Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


Ligeti 100 / SENIOROK ÉVADA

Ligeti 100 / SENIOROK ÉVADA

Száz esztendeje született Ligeti György, a 20. század egyik legizgalmasabb, mindig új utakat kereső zeneszerzője. Erdélyben látta meg a napvilágot, a budapesti Zeneakadémia neveltje volt, 1956-os emigrációját követően érett művészete Nyugat-Európában bontakozott ki.

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. június 22. csütörtök, 19:30

A Concerto Budapest és a Magyar Rádió Énekkara négy emblematikus művel emlékezik az alkotóra, a koncert két énekes szólistája Tetiana Zhuravel és Vörös Szilvia, a műsort a Ligetinél két évtizeddel fiatalabb pályatárs, Eötvös Péter személyében a legilletékesebb vezényli.

„Az én kívánságom ez: rólam ne nevezzenek el semmit, de ha mégis, akkor legyen az »Ligeti György tévút«.” Az alkotó fogalmazott így egy interjú végén, amelyben pár mondattal korábban ekképp vallott önmagáról: „Mélységesen elégedetlen vagyok magammal (…) Állandóan keresem, de nem találom meg a nyelvemet, és mindig valami újat csinálok.” Ennek az állandó útkeresésnek köszönhetjük, hogy a zeneszerző œuvre-je tele van izgalmas fordulatokkal. A centenáriumi koncert Ligeti felfedezőútjának négy állomását eleveníti fel: fogalommá vált műveket, melyek közül három zenekari, egy pedig oratorikus alkotás. A Melodien (1971), a Clocks and Clouds (1972/73), a San Francisco Polyphony (1973/74) és a Requiem (1963-65) a zeneszerző termésének Nyugaton keletkezett részét képviseli, lehetőséget adva arra, hogy találkozzunk olyan jelenségekkel, mint a mikropolifónia, a hangfelhő vagy a meccanico karakter. A Magyar Rádió Énekkarához és a Concerto Budapesthez csatlakozó énekesnők, Tetiana Zhuravel és Vörös Szilvia a fiatal korosztály kiválóságai, a pályatárs Eötvös Pétert pedig nemcsak élethosszig tartó barátság fűzte az idősebb mesterhez, de műveinek legjobb ismerői közé is tartozik.

Műsor:

Ligeti: Melodien
Ligeti: Clocks and Clouds
Ligeti: San Francisco Polyphony
Ligeti: Requiem

Vezényel: Eötvös Péter

Közreműködők:

szoprán: Tetiana Zhuravel
mezzoszoprán: Vörös Szilvia
Magyar Rádió Énekkara (karigazgató: Pad Zoltán)
Concerto Budapest

Ajánlatunk


Budapest, 2024. október 10. – A Piero Barone, Ignazio Boschetto és Gianluca Ginoble alkotta világhírű olasz pop-opera trió, az IL VOLO, egy felejthetetlen koncerttel tér vissza Budapestre, hogy elvarázsolja a magyar közönséget az MVM Dome színpadán, 2024.10.10-én.

Sir Kenneth MacMillan / Liszt Ferenc – John Lanchbery MAYERLING Balett három felvonásban

A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

Ajánló


43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

Pietro Mascagni PARASZTBECSÜLET / MESSA DI GLORIA Koncertszerű előadások magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!