Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


Ticket types


4 900 Ft
Teljes árú jegy

Current events




Lovísa Ósk Gunnarsdóttir a menopauza fogalmát körülvevő hallgatással és tabuval, valamint öregedő táncosként szerzett személyes tapasztalataival foglalkozik. Miután öt évvel ezelőtt megsérült, kénytelen volt újragondolni kapcsolatát a tánccal és a testtel. Ez a folyamat felnyitotta a szemét a menopauza körüli társadalmi szintű hallgatásra és a témával kapcsolatos ismereteinek hiányára. Kutatásba kezdett, és egy olyan nyílt felhívást tett közzé az interneten, amelyben menopauzával szembenéző nőket keresett, hogy vegyenek részt a projektjében. Mire észbe kapott, már számtalan, Izland minden sarkából érkező asszonnyal dolgozott együtt.

A When the Bleeding Stops a sebezhetőség, a szégyen, az empátia és a humor világába kalauzolja a nézőket. A mű elvisz minket a résztvevők otthonának intim terébe, és mélyen belemerül a menopauzával kapcsolatos női tapasztalatok számos rétegébe.

Lovísa nemzetközi turnéja minden állomásán kapcsolatba lép a helyi, változókorban lévő nőkkel, történeteket és táncos videókat gyűjt tőlük; és meghívja őket, hogy csatlakozzanak hozzá a színpadon, és együtt változtassák meg a menopauza narratíváját.

A művet 2021-ben mutatták be a Reykjavíki Táncfesztiválon a Reykjavíki Városi Színházban, és azóta turnézik. Kiváló kritikákat kap, és a projektben részt vevő helyi nők úgy jellemezték az élményt, hogy az megerősítő, sőt, életeket megváltoztató volt. Az előadást az év leginnovatívabb előadásának jelölték a The Icelandic Theatre Awards-on, Lovísa-t pedig beválasztották a 20/23 Aerowaves művészek közé.

Stáblista
KONCEPCIÓ, KOREOGRÁFIA ÉS SZÖVEG: Lovísa Ósk Gunnarsdóttir
FÉNY- ÉS HANGTERVEZÉS: Brett Smith
VIDEÓTERVEZÉS: Lovísa Ósk Gunnarsdóttir és Brett Smith
Előadóművészek: Lovísa Ósk Gunnarsdóttir, Ólöf Ingólfsdóttir, Kristjana Stefánsdóttir, Sveinbjörg Þórhallsdóttir vagy Arndís Guðmundsdóttir.

KÖSZÖNET: SIgrún Ólafsdóttir, Egill Ingibergsson, Alexander Graham Roberts, Brogan Davison, Rebekka Ingimundardóttir, Valdimar Jóhannsson és a Reykjavíki Táncfesztivál.
PRODUCER: StepTurnMove - Wim Casier

Suggestions


Giuseppe Verdi LA TRAVIATA Opera in two parts, three acts, in Italian, with Hungarian, English and Italian subtitles

Egy letűnt korszak lenyomata, amely ma is érvényes tükröt tart elénk: hőseink áldozatok, megváltást keresők, megbocsátásra képtelen tévelygők, szerelemre vágyók,…

Warning! The basket time limit is about to expire!
estimated time left:
00:00

item(s) in basket

total:


Time limit has expired. Please, put item(s) in to basket again.