Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


Magyar Kincsek Ünnepe - 1. Magyar népi hangszerek      ( Concerto Budapest szervezésében )

Magyar Kincsek Ünnepe - 1. Magyar népi hangszerek ( Concerto Budapest szervezésében )

„A népi kultúra minden területen olyan őserővel, energiákkal, örökérvényű közlendőkkel rendelkezik, hogy minden idők művészetének kimeríthetetlen kincsestára.”  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. október 23. szombat, 11:00

Koncert 1. 11.00–12.00
Zeneakadémia, Nagyterem
Magyar népi hangszerek

Műsor:

Dubrovay László: Dudaszó hallatszik…
Dubrovay László: Tárogató kvintett
Dubrovay László: Concerto népi hangszerekre és zenekarra
 

Kiss Gy. László tárogató, Szalai András cimbalom, Lányi György duda, doromb, Németh András tekerőlant, Juhász Zoltán erdélyi furulya, tilinkó Korossy Quartet (Korossy-Khayll Csongor, Tóth Kristóf hegedű, Osztrosits Éva brácsa, Devich Gergely cselló)

Concerto Budapest

Vezényel: Keller András

„A népi kultúra minden területen olyan őserővel, energiákkal, örökérvényű közlendőkkel rendelkezik, hogy minden idők művészetének kimeríthetetlen kincsestára.” Így vall a népi kultúra erejéről Dubrovay László, akinek életművében kiemelt helyet foglalnak el azok a népzenei ihletésű kompozíciók, melyekből most a Concerto Budapest Magyar Kincsek Ünnepén hallhatunk egy különleges válogatást. Dubrovay a 20–21. század nemzedékének egyik legtermékenyebb magyar komponistájaként évtizedek óta foglalkozik azzal, hogy a népzenei elemeket – a különböző zenei paraméterek területén új módon – beépítse saját zenei nyelvébe. Mélyen érdeklik őt a népi hangszerek különleges hangszínei és a bennük rejlő játéktechnikai lehetőségek. A Dudaszó hallatszik... című művében például a legegyszerűbb népi hangszereket alkalmazta, a láncos bottól a kanásztülökig és a kannáig. Már hangszerösszeállításánál fogva is különleges darabja a Tárogató kvintett, mely tárogatóra és vonósnégyesre született. Dubrovay a milleniumra komponálta meg népi hangszerekre és zenekarra írt Concertóját, mellyel ugyancsak elengedhetetlenül kapcsolódik a magyar kultúrához és gyökerekhez.

Ajánlatunk


Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan vonzalmát tárja a közönség elé, 21. századi, extravagáns környezetben.

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. És ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!