Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


MAHLER / SCHNITTKE / WEINBERG ( Concerto Budapest & Gidon Kremer & Kremerata Baltica )

MAHLER / SCHNITTKE / WEINBERG ( Concerto Budapest & Gidon Kremer & Kremerata Baltica )

Keller András és Gidon Kremer, s egyszersmind a Concerto Budapest és a Kremerata Baltica művészi együttműködésének már eddig is számos emlékezetes estét köszönhetett a koncertlátogató közönség. Ez a hangverseny azonban még ezek sorában is különlegesnek ígérkezik, hiszen a legnépszerűbb Mahler-tétel, az Adagietto nyomában a huszadik század utolsó negyedének két, mára klasszikussá emelkedett remekműve szólal meg.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. december 4. szerda, 19:30

Az eredetileg a Canticum canticorum, vagyis az Énekek éneke megnevezéssel felruházott 1978-as Schnittke-hegedűverseny egyszerre táplálkozik az orosz ortodox egyházzene, valamint a német romantika hagyományaiból és hangzó emlékezetéből, s a szólista e mű előadás-történetének legkiemelkedőbb tolmácsolója, Gidon Kremer lesz. A napjainkhoz még közelebb keletkezett alkotás Mieczysław Weinberg 21. szimfóniája. A művet, melynek nyitó Largója Chopint és Mahlert egyaránt megidézi, a lengyel-zsidó származású zeneszerző 1991-ben a varsói gettóáldozatok emlékének ajánlotta.


MAHLER: V. szimfónia – Adagietto

SCHNITTKE: III. hegedűverseny

– szünet –

WEINBERG: 21. (Kaddish) szimfónia, op. 152
 

Közreműködik: Gidon Kremer hegedű
Kremerata Baltica
Concerto Budapest
Vezényel: Keller András

 

Ajánlatunk


Boris Eifman / ifj. Johann Strauss A PYGMALION-HATÁS Balett két felvonásban

Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet - és amely több mint száz éve visszatérő sikerdarabja a hazai és határon túli színpadoknak -, negyven év után ismét látható lesz a Budapesti Operettszínházban.

Ajánló


Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva…

A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Pietro Mascagni / Ruggero Leoncavallo PARASZTBECSÜLET / BAJAZZÓK Egyfelvonásos operák olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!