Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


MÁV Erdélyi/3. Zeneakadémia
2

MÁV Erdélyi/3. Zeneakadémia

Csaba Péter, zenekarunk volt vezető és jelenleg állandó vendégkarmestere ezúttal két ritkábban hallható Mendelssohn művel ajándékozza meg közönségünket. A Szélcsend és szerencsés hajózás nyitány Mendelssohn természetábrázoló és azon belül a vízi témákat kedvelő művei közé tartozik, a Reformáció szimfónia viszont az általa önként felvett keresztény gondolkodás és a 300 évvel korábbi vallási megújhodás zenei képe.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. november 19. csütörtök, 19:00

Mendelssohn: Szélcsend és szerencsés hajózás – nyitány
Beethoven: Hegedűverseny
Mendelssohn: V. (Reformáció) szimfónia

Közreműködik: Andrej Baranov (hegedű)
Vezényel: Csaba Péter

Csaba Péter, zenekarunk volt vezető és jelenleg állandó vendégkarmestere ezúttal két ritkábban hallható Mendelssohn művel ajándékozza meg közönségünket. A Szélcsend és szerencsés hajózás nyitány Mendelssohn természetábrázoló és azon belül a vízi témákat kedvelő művei közé tartozik, a Reformáció szimfónia viszont az általa önként felvett keresztény gondolkodás és a 300 évvel korábbi vallási megújhodás zenei képe. Fiatalkori és alkalmi mű: 1830-ban, a reformáció egyik legfontosabb írásos dokumentuma, a Confessio Augustana megjelenésének 300. évfordulójára. Hangot kap a műben az áhítatos elmélkedés, a vallásháborúk kegyetlensége és értelmetlensége, végül az az ének, amely az egész reformáció zenei szimbóluma: Luther korálja, az „Erős vár a mi Istenünk”. A két Mendelssohn-mű között Beethoven halhatatlan Hegedűversenye csendül fel, az a mű, amely szinte minden, utána komponált hegedűverseny mintaképe. A szólista, Andrej Baranov 1986-ban született, a Szentpétervári Konzervatóriumban, majd annak elvégzése után a Lausanne-i Conservatoire-on folytatta tanulmányait, közben több igen rangos nemzetközi versenyen szerzett értékes díjakat. A David Ojsztrah Vonósnégyes alapítója és primáriusa, 2009 óta tanít Lausanne-ban, világjáró hegedűművész.

Ajánlatunk


Nagymama, lány, unoka. Mindegyik mást akar, mindegyik másként, mással szeretné élni az életét. Teri például szeretője mellett képzeli el a mindennapjait. Lánya, Emma egy titokzatos kis jövevénnyel. De mit szól mindehhez a vidéki Mama, aki váratlanul beállít a pesti lakásba? A nevetés kódolva van..

Ajánló


Egy francia kisvárostól pár kilométerre, egy magányosan álló hegyvidéki házban játszódik a történet. A család a külföldön tanuló Susanne, a…

Ha sírva akar nevetni, ezt az előadást ne hagyja ki!

Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!