Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


MEGÉRTHETŐ ZENE 2021-22 / 3 - RESPIGHI: RÓMA FENYŐI

MEGÉRTHETŐ ZENE 2021-22 / 3 - RESPIGHI: RÓMA FENYŐI

Ottorino Respighi (1879 – 1936) olasz zeneszerző, zenetudós, karmester a zenei impresszionizmus jeles képviselője volt.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. január 16. vasárnap, 11:00

 A RÓMA FENYŐI című szimfonikus költeményét, amelyben régi, nagy történelmi pillanatok és legendák mögött húzódó, személyes érzéseket fogalmaz meg hatalmas tablóképekben, 1924-ben írta, amikor már sikeres zeneszerzőnek számított. E műve előtt hét évvel komponálta első kiemelkedő sikerét, a RÓMA KÚTJAI című szimfonikus költeményt, melynek párjául szánta a Róma fenyőit. Pár évvel később aztán megírta a harmadik Róma-darabot, a RÓMAI ÜNNEPEKET is, mintegy triptichonná alakítva a három szimfonikus költeményből álló ciklust. A RÓMA FENYŐINEK bemutatója 1924. december 14-én volt a római Augusteo színházban. A közönség és a kritika kedvezően fogadta a darabot, aminek eredményeként egy év múlva már Budapesten is előadták. A gyakorlatilag szerzői estnek számító budapesti hangversenyen maga Respighi dirigált.

Ajánlatunk


„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

Bár egészen kicsi kora óta hangszerek között nevelkedett, sokáig nem volt egyértelmű, hogy a zenei pályát választja. A szakralitáshoz máig erősen vonzódó Omar Faruk Tekbilek az egyik legnagyobb hatású török világzenei előadó, aki a Müpa színpadán áprilisban új életre kelti a legnemesebb közel-keleti zenei hagyományokat.

Ajánló


Mindenkivel megeshet – mármint ha nő, és elmúlt annyi...

Egy francia kisvárostól pár kilométerre, egy magányosan álló hegyvidéki házban játszódik a történet. A család a külföldön tanuló Susanne, a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!