Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


MENNYEI HANG! - vígjáték két részben - A Játékszín előadása

MENNYEI HANG! - vígjáték két részben - A Játékszín előadása

Egy igaz történet és egy mámoros színházi est Florence Foster Jenkins-ről, a világ legrosszabb és legboldogabb énekesnőjéről a Kossuth-díjas Bánsági Ildikó és Gálvölgyi János főszereplésével!

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. július 9. kedd, 20:30

Egy igaz történet és egy mámoros színházi est Florence Foster Jenkins-ről, a világ legrosszabb és legboldogabb énekesnőjéről a Kossuth-díjas Bánsági Ildikó és Gálvölgyi János főszereplésével!

Florence Foster Jenkins, akit a világ legrosszabb opera-énekesnőjének tartanak, 1868-ban született Amerikában, Pennsylvaniában, 1912-től hangversenyezett – hangos sikerrel – lemezt készített, haláláig (1944) az elhivatott énekesnők életét élte.

Ugyan lelkét a legtisztább muzsika árasztotta el, a hanggal baj volt: se ritmusérzéke, se hallása, ámde mindez nem zavarta népes rajongótáborát. Előadásaiból annyi szeretet, báj, a zene felemelő, nemesítő hatásába vetett hit áradt, hogy ellensúlyozta fals hangjait. Első hangversenyét New York Cityben, a Ritz-Carlton báltermében adta, utolsót a Carnegie Hallban. Hangversenyeire minden jegy elkelt, sőt az utcán állva, tömegek reménykedtek, hogy bejuthatnak a nem mindennapi produkcióra. A közönség nevetett rajta – de imádták Jenkinst.

Peter Quilter darabját húsz országban játszották – a főszerepet alakító híres, kiváló színésznőknek köszönhetően – kiemelkedő sikerrel. A Játékszín előadásában Bánsági Ildikó játssza az elragadó énekesnő szerepét.

Quilter, az angol szerző színpadi művei rendkívül népszerűek, szerte a világban több mint negyven országban harminc nyelven játsszák darabjait. A Jenkins életéről írt vígjátékát a bemutató után a londoni Daily Telegraph, a Daily Mail, a Sunday Times és a The Guardian is méltatta.

 

„Bánsági fenomenális Florence… A Mennyei hang! jó színészi alakításokkal teli… szórakoztató előadás, úgy rafinált módon könnyed, hogy közben, mintegy ostyába csomagolva, meglehetősen komoly dolgokról is beszél. Le merem fogadni a hosszú távú, nagy sikert.” – Bóta Gábor, FüHü


Szereplők:
Florence Foster Jenkins Bánsági Ildikó
St. Clair Gálvölgyi János
Cosme Mcmoon Szemenyei János
Dorothy Lévay Viktória
Maria Murányi Tünde
Mrs. Verrinder-Gedge Bacsa Ildikó

Szerző: Peter Quilter
Fordította: Galambos Attila

Dramaturg: Lőkös Ildikó
Korrepetitor: Dékány Endre, Sziki Ágnes, Szakács István
Díszlet- és jelmeztervező: Vereckei Rita
Videóanimáció: Csontó András
A "Mint madárka" és a "Cole Porter" című dalok szerzője: Szemenyei János
Ügyelő: Varga Miklós
Súgó: Dobos Erika
Rendezőasszisztens: Skrabán Judit

Rendező: Bagó Bertalan

Az előadásra vonatkozó esőszabályzatot itt tekintheti meg.

Kérjük Önöket, hogy a megvásárolt belépőjegyeket az előadás végéig minden esetben szíveskedjenek megőrizni!

Ajánlatunk


zenés átirat két részben

43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

Ajánló


A száz évvel ezelőtt játszódó történet egy ukrajnai, zsidók és oroszok lakta faluban játszódik. Tevje, a tejesember és felesége, Golde…

A belépőjegy tartalma a múzeum kiállításának megtekintését (végvári életpanoptikum, huszárbaba gyűjtemény, régi eszközök gyűjteménye, porcelánbaba gyűjtemény, csárda múzeum, lovas eszközök…

Fellegi Anna - ének Budapesti Akadémiai Kórustrásaság (karigazgató: Balassa Ildikó) ARLtistic Dance Company (koreográfus: Albert Réka Lilla) Budafoki Dohnányi Zenekar…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!