Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


Mesterek és tanítványok - Magos Együttes: "Ahol az ökör is bort iszik"

Mesterek és tanítványok - Magos Együttes: "Ahol az ökör is bort iszik"

Ahol az ökör is bort iszik!” – válaszolt Csiszár Aladár magyarpéterlaki prímás az egyik gyűjtés alkalmával, amikor megkérdezték tőle, hogy hol született.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. október 27. szombat, 19:00

Magyarpéterlaka régen gazdag szőlőtermő vidéknek számított. Élt a faluban egy nagygazda, akinek a kiengedett ökrei szüret idején mindig beleittak a mustba. Így ha egy ottani embert megkérdeztek arról, hogy hova valósi, rendre a következő válasz hangzott el: „…magyarpéterlaki, ahol még az ökör is bort iszik.”

Magyarpéterlaka a Felső-Maros mente egyik leghíresebb zenészközpontja. Itt született Csiszár Aladár prímás is, akitől a Magos Együttes tagjai személyesen is nagyon sokat tanultak az elmúlt évek során. Kimagasló hegedűjátéka és magával ragadó személyisége igazi Mesterré tette őt.
Az elmúlt több mint tíz év alatt a gyűjtőútjaikon vele eltöltött idő, a sok beszélgetés és a jobbágytelki néptánctáborok közös zenélései felbecsülhetetlenné váltak számukra. Ezek az élmények is arra ösztönözték a zenekart, hogy minél hitelesebben igyekezzenek elsajátítani ezt a kivételes zenei hagyományt, így repertoárjuk elmaradhatatlan és egyik legfontosabb részévé, mintegy védjegyévé vált a magyarpéterlaki népzene. Magos koncert és táncház ma már elképzelhetetlen a „Csiszár Aladár bácsi-féle péterlaki menet” nélkül.
Nagy örömünkre Aladár bácsit elkíséri Lunka Albert brácsás és Ötvös János bőgős is.

A Magos Együttes több tagja a zenetanári pályát választotta, és aktívan oktat számos zeneiskolában. A Tanítványokat Kovács Márton hegedűs tordasi diákjaiból alakult Gatyamadzag zenekar és Enyedi Ágnes volt székesfehérvári énekes tanítványai képviselik.

Idén áprilisban megjelent a Magos Együttes első hivatalosan kiadott lemeze „Forgatós” címmel.
A zenekar a kiadvány legszebb összeállításaiból is játszik a koncerten.

Közreműködnek:

Magos Együttes: Enyedi Ágnes (ének), Soós Csaba (hegedű), Kovács Márton (hegedű), Enyedi Tamás (cimbalom), Éri Márton (brácsa), Prihoda István (nagybőgő), Salamon Soma (harmonika, furulya)

Mesterek, a magyarpéterlaki zenekar: Csiszár Aladár (hegedű), Lunka Albert (brácsa), Ötvös János (nagybőgő)

Tanítványok:
Gatyamadzag zenekar: Násztor Eszter (ének), Szilágyi Szabolcs (hegedű), Turú András (hegedű), Tóth Botond (brácsa), Takács Szilárd (brácsa), Cselikovics János (nagybőgő)

Légrády Eszter, Sturcz Noémi, Gubinecz Ákos és Máté Miklós - énekesek, jelenleg a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatói.

Ajánlatunk


Fellegi Anna - ének Budapesti Akadémiai Kórustrásaság (karigazgató: Balassa Ildikó) ARLtistic Dance Company (koreográfus: Albert Réka Lilla) Budafoki Dohnányi Zenekar vezényel: Guido Mancusi

A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli utolsó turnéjára kiegészült a világhírű Tropicana Club szólótáncosaival és így egy különleges műsorral várja mindazokat, akik egy igazi karibi élményre vágynak.

Ajánló


Isten eljön hozzánk, mert nagyon sok mondanivalója van. Megosztja gondolatait az elmúlt néhány tízezer év történéseiről és tapasztalatairól, válaszol az…

Az előadás a műfajtól megszokott módon nincs híján humornak, játékosságnak, A mosoly országa a kibékíthetetlen világnézeti ellentétek, kulturális és társadalmi…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!