Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


Mulat a Monarchia
2

Mulat a Monarchia

Az előadás két világ – a múlt és a jelen – ötvözésével egy harmadikat hoz létre. Megmutatja a múltat, a történelem, zene és tánc egyik legnosztalgikusabb, legcsillogóbb darabját, és közben, képekben és filmekben, megmutatja a jelen soha nem ismert, félelmetes, érthetetlen, kényszerű valóságát.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. augusztus 10. szerda, 20:30

Mulat a Monarchia
karanténbalett
Az Armel Opera Festival előadása

Az Armel Opera Festival új bemutatója egy különös időszakban, különös gondolat jegyében született. Az egész emberiség számára speciális helyzet volt a pandémia és az ezzel járó korlátozások időszaka. A pandémia idején az életörömöt, vidámságot, mozgást és szabadságot felváltották a kötött szabályok, a bezártság, a kényszerű nyugalom és a távolságtartás. Majd jött a háború…

Az előadás egy különleges zenés utazás az Osztrák-Magyar Monarchia korába, egy olyan korba, melynek közismert dallamai és táncai 150 éve tartják lázban a közönséget. Világhírű dallamok és lenyűgöző, korhű jelmezek idézik fel a nemesi bálok forgatagát és a Monarchia országainak tüzes táncait, polkáit, keringőit, a palotás és cigánytáncot – fiatal balett táncosok tolmácsolásában, élő zenekari kísérettel.

Az álló és mozgóképek készítői jelen korunk legfiatalabb alkotói. A pandémia, mint életérzés megragadására talán azok a legalkalmasabbak, akik a leginkább megérezték a bezártsággal, a találkozások hiányával és a szabályozás változásaival járó nehézségeket.

A legfiatalabb generáció esetében drasztikus volt a szociális kapcsolódás lehetőségének hirtelen hiánya. Ők azok, akik iskolaéveik legszebb, legtartalmasabb, legmeghatározóbb időszakából veszítettek el visszahozhatatlan időt.

Filmalkotásaik arról szólnak, hogyan élték meg mindezt. Mit veszítettek, mit adott és miben változtatta meg őket és az életüket ez az időszak, miről szólt nekik a világjárvány. Hogyan kapcsolódik bennünk a múlt és a jelen, hogyan alakul át a csillogó múlthoz való viszonyunk.

Az eredmény a fényes múltidézés és a kortárs gondolat találkozása, egy karanténbalett, melyben helyet kapnak korunk kihívásai és a mindannyiunkat foglalkoztató jelenségek, hidat képezve ezáltal múlt és jelen között, rávilágítva arra, hogy a művészet, a zene, a tánc, a közös európai múltunk értékei és szépségei minden nehézség ellenére és minden korban kifogyhatatlan örömforrást jelentenek.

Közreműködik:
Dunakeszi Szimfonikus Zenekar
Sziget Art Balettkara

Koreográfus: Nádasdy András
Jelmeztervező: Debreczeni Ildikó
Látványtervező: Horesnyi Balázs és Madarász János
Vágó: Dunai László
Rendezőasszisztens: Perényi Luca
Karmester: Farkas Pál
Művészeti vezető: Szabó Máté

Ajánlatunk


Tornádó gyorsaságú pörgések, hihetetlen jelmezek, lélegzetelállító mozdulatok és mindent elsöprő szenvedély. Ez a Grúz Állami Népi Együttes! Újra Magyarországon a legendás Shukishvili!

Minden normális, modern férfinak három menyasszony az ideális, csak légiutas-kísérők legyenek, és menetrend szerint elkerüljék egymást.

Ajánló


Egy valaha szebb napokat látott producer és egy ravasz könyvelő a világ legrosszabb színdarabjából akarnak nagy pénzt csinálni...

Egy családi utazás nagy meglepetésekkel szolgálhat. Tomas, az üzletember egy síparadicsomba viszi szeretteit a téli vakációra. Váratlanul azonban lezúdul egy…

A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!