Broadway Jegyiroda
Jegyirodák:
1026 Bp. Gábor Áron u. 74-78. (Rózsakert)
Tel: 340-40-40 Nyitva: H-P: 10-19h Szo:10-17
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


Musica Sacra Rossini: Petite messe solennelle

Musica Sacra Rossini: Petite messe solennelle

Székesfehérvár kulturális életének egyik legnagyobb szabású eseménye a Musica Sacra hangverseny, amelyen évről évre elsőrangú művészek közreműködésével csendülnek fel az egyházzene remekművei az egykor koronázó Bazilika romjai fölé emelt hatalmas szabadtéri színpadon.  több

2018-ban kiváló olasz énekesek vendégfellépésével Giacchino Rossini remekműve, a Petite messe solennelle (Kis ünnepi mise) hangzik el az olasz operazene világhírű szakértője, Janos Acs vezényletével.

Az 1864-ben befejezett Kis ünnepi mise műfajának különleges képviselője – címe némileg megtévesztő, hiszen 14 tételből álló, körülbelül 80 perces kompozícióról van esetében szó. A "kis" jelző feltehetően az eredeti előadó-apparátusra vonatkozott: tizenkét tagú kórus, a kórusból kiváló négy szólista, valamint két zongora és egy harmónium alkotta az együttest, amely a darabot egy kápolna szentelelésen előadta.

A Nemzeti Emlékhelyen felhangzó nagy kórusra és zenekarra számító változat zenéjét egyfajta stile misto (kevert stílus) jellemzi: a kifejezetten operai hangvételű áriák mellett Palestrinát idézi a Christe eleison; a barokk polifónia, a stile antico pompás példái a Gloria és Credo tételeket lezáró kórusfúgák.

A mű partitúrájának utolsó oldalán Rossini így ír: „Istenem! Itt van ez a szegény kis mise. Vajon megszentelt zenét vagy elátkozott zenét írtam? Tudod jól, hogy vígoperák komponálására születtem! Egy kevés tudás, egy kis szív, ez minden. Légy áldott, és adj nekem helyet a Paradicsomban."

Musica Sacra 2018
Gioachino Rossini: Petite messe solennelle

Közreműködnek:

Sarah Tisba - szoprán
Chiara Tirotta - mezzoszoprán
Luciano Ganci - tenor
Filippo Polinelli – bariton
Egyesített kórusok
Alba Regia Szimfonikus Zenekar

Vezényel: Janos Acs

Ajánló


A koncertek, annyira valósághűek, amennyire csak lehetnek. Egy valódi Bohém rapszódia. Freddie él!…

A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban…

A nagy érdeklődésre való tekintettel, Andrea Bocelli 2019. november 17-én is fellép a…