Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


Musica Sacra Rossini: Petite messe solennelle

Musica Sacra Rossini: Petite messe solennelle

Székesfehérvár kulturális életének egyik legnagyobb szabású eseménye a Musica Sacra hangverseny, amelyen évről évre elsőrangú művészek közreműködésével csendülnek fel az egyházzene remekművei az egykor koronázó Bazilika romjai fölé emelt hatalmas szabadtéri színpadon.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. augusztus 12. vasárnap, 21:00

2018-ban kiváló olasz énekesek vendégfellépésével Giacchino Rossini remekműve, a Petite messe solennelle (Kis ünnepi mise) hangzik el az olasz operazene világhírű szakértője, Janos Acs vezényletével.

Az 1864-ben befejezett Kis ünnepi mise műfajának különleges képviselője – címe némileg megtévesztő, hiszen 14 tételből álló, körülbelül 80 perces kompozícióról van esetében szó. A "kis" jelző feltehetően az eredeti előadó-apparátusra vonatkozott: tizenkét tagú kórus, a kórusból kiváló négy szólista, valamint két zongora és egy harmónium alkotta az együttest, amely a darabot egy kápolna szentelelésen előadta.

A Nemzeti Emlékhelyen felhangzó nagy kórusra és zenekarra számító változat zenéjét egyfajta stile misto (kevert stílus) jellemzi: a kifejezetten operai hangvételű áriák mellett Palestrinát idézi a Christe eleison; a barokk polifónia, a stile antico pompás példái a Gloria és Credo tételeket lezáró kórusfúgák.

A mű partitúrájának utolsó oldalán Rossini így ír: „Istenem! Itt van ez a szegény kis mise. Vajon megszentelt zenét vagy elátkozott zenét írtam? Tudod jól, hogy vígoperák komponálására születtem! Egy kevés tudás, egy kis szív, ez minden. Légy áldott, és adj nekem helyet a Paradicsomban."

Musica Sacra 2018
Gioachino Rossini: Petite messe solennelle

Közreműködnek:

Sarah Tisba - szoprán
Chiara Tirotta - mezzoszoprán
Luciano Ganci - tenor
Filippo Polinelli – bariton
Egyesített kórusok
Alba Regia Szimfonikus Zenekar

Vezényel: Janos Acs

Ajánló


„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad –…

..Némi EU-s támogatosítás, színház a záhníszben. Görbetükörerdő, disznógömb, telefonfül. Pár művészi vénával megáldott vendégmunkás, plusz egy talicska aprómajom. Vagyis lidérc.…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!