Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


NÉMET GÉNIUSZOK Ferencsik bérlet 2.

NÉMET GÉNIUSZOK Ferencsik bérlet 2.

Schumann, Mahler, Brahms: a német romantika és századforduló három markánsan eltérő személyes stílusa.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. február 10. péntek, 19:30

A Manfréd-nyitány Byrontól, a Gyermekgyászdalok Rückerttől nyerte inspirációját. A kiváló német basszbariton, Christian Immler és a kiemelkedő tehetségű magyar zongorista, Berecz Mihály társaságában a Nemzeti Filharmonikus Zenekar élén fellépő Vashegyi Györgyről sokan tudják, hogy a régi zene mellett a romantika területén is nagy jártassággal rendelkezik, de mivel e repertoár karmestereként ritkán halljuk, az est különleges élményt ígér.

Manfréd-kísérőzenéjét Schumann 1848-ban írta, s a művet 1852-ben mutatták be a Gewandhaus koncertjén Lipcsében. A mű legnépszerűbb részlete a nyitány. Friedrich Rückert hat gyermeke közül kettő halt meg skarlátban. A nagy német költő 428 versben próbálta feldolgozni a gyászt. Ezekből zenésített meg ötöt Mahler 1901 és 1905 között. A sors kegyetlen fordulata, hogy a megrázó dalciklus elkészülte után két évvel ő is eltemette lányát, Anna-Mariát. Brahms 1881-ben fejezte be második, B-dúr zongoraversenyét: az elmélyültséget sugárzó, négytételes, szimfóniaszerű alkotás ősbemutatója Budapesten zajlott le a zeneszerző szólójával a mű keletkezésének évében, a Filharmóniai Társaság Zenekarának koncertjén.

Christian Immler gyermekkorában a világhírű Tölzi Fiúkórus tagjaként szerezte első zenei tapasztalatait, sikeres opera- és hangversenyénekes. A huszonöt éves Berecz Mihály számos zenei verseny díjazottja. A Müpában tíz esztendeje, Kocsis Zoltán vezényletével mutatkozott be. Vashegyi György a Purcell Kórus és az Orfeo Zenekar alapítója és vezetője, több mint három évtizede a magyarországi korhű régizene-játék és- pedagógia meghatározó egyénisége

Robert Schumann: Manfréd-nyitány, op. 115
Gustav Mahler: Gyermekgyászdalok
***
Johannes Brahms: II. (B-dúr) zongoraverseny, op. 83

Christian Immler bariton

Berecz Mihály zongora

Nemzeti Filharmonikus Zenekar

Vezényel: Vashegyi György

 

 

Ajánlatunk


A történet két szélhámosról szól: Lawrence úriember, akiről könnyen elhisszük, hogy nemesi sarj, egy száműzött uralkodó; Freddy Benson azonban kisstílű. Meséjében szegény, beteg nagymamájának gyűjt könyöradományokat. Kettejük barátsága akkor kezdődik, amikor kiderül, hogy mindketten a Riviérán kívánnak turistákat kifosztani, és rájönnek, hogy szövetkezve könnyebb. A Steve Martin és Michael Caine játékával fémjelzett film nem véletlenül ihlette meg a „színházcsinálókat”. A fordulatokban gazdag és rendkívül humoros történet kiváló zenével fűszerezve robbant be a Broadwayre, útját azóta is töretlen nevetésorkán, tapsvihar és díjeső övezi.

Bár egészen kicsi kora óta hangszerek között nevelkedett, sokáig nem volt egyértelmű, hogy a zenei pályát választja. A szakralitáshoz máig erősen vonzódó Omar Faruk Tekbilek az egyik legnagyobb hatású török világzenei előadó, aki a Müpa színpadán áprilisban új életre kelti a legnemesebb közel-keleti zenei hagyományokat.

Ajánló


A 2023|2024-es évad egy magyarországi bemutatóval indul, Tena Štivičić kortárs horvát drámaírónő 3tél című díjnyertes darabjával Alföldi Róbert rendezésében.

"Az improvizációval és interaktivitással fűszerezett, porcukor illatú estén felülünk az érzelmi hullámvasútra, és hősünkkel együtt fejest ugrunk egy különös kalandokkal…

Modeszt Muszorgszkij BORISZ GODUNOV Opera négy felvonásban, prológussal, orosz nyelven, magyar, angol és orosz felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!