Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


Óbudai Danubia Zenekar / FELFEDEZÉSEK / Előhang 18:30
2

Óbudai Danubia Zenekar / FELFEDEZÉSEK / Előhang 18:30

Schubert: Rosamunda - harmadik közjáték
Hankyeol Yoon: Zongoraverseny
Prokofjev: I. („Klasszikus”) szimfónia, op. 25
Sosztakovics: IX. (Esz-dúr) szimfónia, op. 70

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. december 7. kedd, 19:30

Óbudai Danubia Zenekar / FELFEDEZÉSEK

A hangverseny műsora tartogat olyan értékeket a közönség számára, amelyeket már aligha kell felfedezni, de olyanokat is, amelyekről biztosra vehetjük, hogy felfedezésszámba mennek. Biztosan az utóbbiak közé tartozik a fiatal dél-koreai zeneszerző Zongoraversenye, s abban sem kételkedhetünk, hogy honfitársa, az est karmestere is a felfedezés élményét kínálja - annál is inkább, mivel a világ legtöbb országában mindmáig különlegességnek számít, ha hölgy vezényel egy zenekart.

Az emberiség történetének évezredei a különféle egyenlőtlenségek és igazságtalanságok történeteként is elbeszélhetők. Ezek egyik fejezete az a sok tevékenység, melynek végzését a társadalmi konvenció makacsul nem engedte meg a nők számára. Számos ilyen volt, és ma is sok ilyen akad. Az egyik kétségkívül a karmester munkája. Úgy látszik, a világ a karmesterben kezdettől mindmáig valamiféle parancsoló személyt lát, és sokan ma is úgy gondolják, aki parancsol, az férfi legyen… De hát a karmester nem parancsol, hanem egybefog, koordinál, összhangot teremt, segít, bátorít, inspirál! Ezt teszi a szöuli születésű, ám Kaliforniában nevelkedett Holly Hyun Choe is, amikor zenekar előtt áll. Ez manapság leggyakrabban Svájcban történik, hiszen jelenleg egy ottani zenekar vezetője. Hankyeol Yoon Münchenben él, karmesteri munkát is végez, zeneszerzőként pedig a 2020/2021-es évadban az Eötvös Alapítvány programjában vesz részt. A magyar zongoraművészek középgenerációjának jelesét, Balog Józsefet nem kell bemutatni, Schubert Rosamunde-közzenéit és Prokofjev Klasszikus szimfóniáját sem, Sosztakovics könnyed-játékos Kilencedikje (ilyen Kilencedik is van!) azonban sokakra még mindig az újdonság erejével hat. Fedezzük fel!

Vezényel: Holly Hyun Choe
Közreműködik: zongora - Balog József

Rendező: Müpa

Ajánlatunk


A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet támogatására jött létre. Az intézet az ország elismert tüdőgyógyászati centruma, elévülhetetlen érdemei vannak a légzőszervi betegségek megelőzésében, gyógyításában, valamint az ehhez köthető kutatásokban és oktatásban is. Az Alapítvány hozzájárul az intézetben zajló kiemelkedő szakmai munka minőségének támogatásához, valamint a munkahelyi környezet és feltételek fejlesztéséhez.

Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen.

1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem tisztázott baleset okozója volt. A baleset tetteseként az Operaház titokzatos Fantomját emlegették.

Ajánló


“Mert van a Stradivari és egy átlagos hegedű, A Stradivari Stradivari, a másik meg középszerű! És én hazudhatnék neked tovább,…

Pietro Mascagni PARASZTBECSÜLET / MESSA DI GLORIA Koncertszerű előadások magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

A zenében a historizmus nemcsak azt jelenti, hogy korabeli hangszerek kópiáin szólalnak meg régi művek: olykor azt is, hogy az…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!