Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


Orchestre Philharmonique du Luxembourg / zongora: Seong-Jin Cho / SZÓLISTÁK ÉS ZENEKAROK

Orchestre Philharmonique du Luxembourg / zongora: Seong-Jin Cho / SZÓLISTÁK ÉS ZENEKAROK

Nem mindenki tartja számon: amit Luxemburgnak írunk, az egy ország, s amit Luxembourg-nak, az az ország fővárosa. A zenekar tehát, amely a Müpába érkezik, a Benelux állam fővárosát képviseli - de persze az országot is: imponáló nyitottságával, befogadó szellemével. A kiváló együttes vezető karmestere spanyol, koncertjük virtuóz ifjú szólistája dél-koreai, a műsor pedig, amelyet megszólaltatnak, csupa orosz kompozíció - háromból…  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. február 8. hétfő, 19:30

Orchestre Philharmonique du Luxembourg / zongora: Seong-Jin Cho / SZÓLISTÁK ÉS ZENEKAROK

Műsor:
    Sosztakovics: A nagy hazafi - Gyászinduló, op. 55
    Prokofjev: II. (g-moll) zongoraverseny, op. 16
    Csajkovszkij: V. (e-moll) szimfónia, op. 64

Vezényel: Gustavo Gimeno

Közreműködik:
zongora    Seong-Jin Cho

Nem mindenki tartja számon: amit Luxemburgnak írunk, az egy ország, s amit Luxembourg-nak, az az ország fővárosa. A zenekar tehát, amely a Müpába érkezik, a Benelux állam fővárosát képviseli - de persze az országot is: imponáló nyitottságával, befogadó szellemével. A kiváló együttes vezető karmestere spanyol, koncertjük virtuóz ifjú szólistája dél-koreai, a műsor pedig, amelyet megszólaltatnak, csupa orosz kompozíció - háromból kettő hallgatásakor a történelem viharos vizeiben is megmártózhatunk.

Harc, harc és megint harc: Sosztakovics A nagy hazafi című zenéje Fridrikh Ermler filmjéhez készült. A mű a sztálinizmus politikai belharcainak áldozatául esett Szergej Kirovról szól, s a húszas-harmincas évek Szovjetuniójában tomboló „tisztogatás” légkörét sejteti meg. Prokofjev 1913-ban befejezett 2. zongoraversenyének partitúrája a forradalom alatt megsemmisült, s 1923-ban a zeneszerzőnek újra kellett írnia a darabot. A legvonzóbb harc számunkra az, amelyet Csajkovszkij V. szimfóniájának hőse vív önnön sorsával - győzedelmeskedve. Az Orchestre Philharmonique du Luxembourg 1933 óta működik, a Radio Luxembourg együtteseként. Közel száz muzsikusa húsz nemzetet képvisel. Karmesterük, Gustavo Gimeno negyvenes évei derekán jár, s korábban az Amszterdami Concertgebouw Zenekarának ütőhangszeres művésze volt. A huszonhét esztendős Seong-Jin Cho olyan megmérettetéseken ért el dobogós helyezéseket, mint a Hamamatsu, a Csajkovszkij és a Rubinstein Verseny, s olyan karmesterek kísérték, mint Maazel, Gergijev, Janowski.

Ajánlatunk


A Love Letters című kétszemélyes színdarab az amerikai szerző egyik leggyakrabban játszott műve, amely mosolyogtató és könnyfakasztó jeleneteivel a világ számos színházában aratott már hatalmas sikert.

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. De ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

A Rumini a mai magyar meseirodalom egyik sztárszerzőjének, Berg Juditnak a legismertebb műve, melyet évről-évre több ezer magyar gyerek olvas kötelező irodalomként az alsó tagozatban.

Ajánló


A funkos/funkys pop-rockban utazó Honeybeast nevéhez számtalan album, illetve sláger fűződik, melyek közül kiemelkedik A legnagyobb hős című 2014-es szerzemény,…

„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

Van, hogy muszáj mindenestül elmerülni egy igazi klasszikus világában: a Szegedi Kortárs Balett családi mesebalettje erre ad lehetőséget a família…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!