Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


Organikus világ - Szűcs László kiállítása

Organikus világ - Szűcs László kiállítása

Organikus világ

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Szűcs László kőszobrász-restaurátor tevékenységét az 1980-as évektől végigkíséri az autonóm művészeti munkásság. Szakmai elhivatottságából is eredeztethető művészetének egyik fontos jellemzője, az anyag-gazdagság, és az, hogy mindig különleges, fantasztikus szépségű nyersanyagokat munkál meg. Műveinek kivitelét, technikai megvalósítását magas fokú minőség, jó értelemben vett bravúros formai előadásmód jellemzi. A kezdeti alkotóperiódus mintázással és bronzöntéssel alakított művei mellett fokozatosan a kő- és a faszobrok készítése vált dominánssá munkásságában. A faragással és a legmodernebb gépekkel, korszerű technikai eljárásokkal, de leginkább az elvétellel való megformálással létrehozott munkák az elvont szobrászat, a plasztikai absztrakció XX. századi törekvései során megerősödött áramlatához kapcsolódnak.

Az alapvetően kisplasztikákat, kisszobrokat és érem-plasztikákat alkotó Szűcs László az elmúlt másfél évtized terméséből válogatott műveket mutat be kiállításán: alapvetően organikus jellegű, esetenként a geometriai elemeket is megidéző elvont kompozíciókat. Ebben a roppant egységes, tudatos szobrászi programra alapozó plasztikai világban emlékszerűen megjelennek természeti lények és képződmények, felsejlenek emberalak-idézetek is, de a fő plasztikai szólamot a Móbius-szalag-variációk, a talányosan meghajló héj-szobrok, a már-már papírhajtogatás-jellegű vékony, légies kő-kompozíciók szólaltatják meg.

(Wehner Tibor)

Ajánlatunk


Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan vonzalmát tárja a közönség elé, 21. századi, extravagáns környezetben.

43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

Ajánló


Gyere el! Nem fogsz megváltozni, de lesz a darabban egy-két hozzád hasonló figura. Talán még azt is megtudod, hogy miért…

A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!