Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


Orgona-párbaj Liszt emlékére / Sebastian Küchler-Blessing és Fassang László

Orgona-párbaj Liszt emlékére / Sebastian Küchler-Blessing és Fassang László

A Müpa jó pár éve zajló, izgalmas és szórakoztató sorozatához nem a romantikus korszak erdőszéli tisztásokon, karddal vagy pisztollyal eldöntött becsületbeli ügyei szolgálnak mintául, hanem azok a nemes versengések, amelyek során az elmúlt századokban jelentős muzsikusok mérték össze tudásukat.




 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. október 21. hétfő, 19:30

Bach és Marchand, Scarlatti és Händel, Mozart és Clementi, Liszt és Thalberg - ismerjük a zenetörténet zenei párviadalainak történetét. A Müpa Orgona-párbajai annyiban különböznek ezektől, hogy itt nincs vesztes és győztes, csak egymást tisztelő pályatársak, akik nehéz, de szórakoztató vetélkedéssel töltenek két izgalmas órát, próbára téve egymás szakmai felkészültségét. Nem véletlen, hogy mindez éppen orgonán történik. A sok évszázados hagyomány máig azt követeli, hogy az orgonistának tudós muzsikusnak kell lennie: tudnia kell improvizálni, transzponálni, sőt az orgonisták zeneszerzést is tanulnak, hogy egyházzenészként komponálhassanak, sokan közülük a hangszertervezéshez is értenek.
A 19. század egyik legnagyobb orgonaművésze és orgonaszerzője, Liszt Ferenc emlékének szentelt újabb vetélkedés egyik résztvevője az 1987-ben született Sebastian Küchler-Blessing német orgonaművész és főiskolai tanár. Tanulmányait Freiburgban végezte, 2014 óta az esseni dóm orgonistája. A „hazai pálya” előnyeit a magyar közönség által régóta ismert Fassang László (*1973), a budapesti Zeneakadémia és a párizsi Conservatoire professzora élvezi - ő az Orgona-párbaj kitalálója is. Az eseményeket két kitűnő muzsikus, a karmester és orgonista Dobszay Péter, valamint a kóruskarnagy Tóth Árpád moderálja. És persze van egy ötödik szereplő is: a Müpa sokszor megcsodált, világhírű orgonája…

orgona: Sebastian Küchler-Blessing, Fassang László

Közreműködők:

műsorvezető: Dobszay Péter, Tóth Árpád

Ajánlatunk


Május 11-én fergeteges ValMar koncerttel zárul a 2024-es Pápai Expo és Agrárpiknik, az év legmenőbb agrárrendezvénye.

A „Csirbiri” koncerten a filmkoncert zenei anyagából hallható válogatás, amely csokorba fogja Halász Judit egyedülálló pályafutásának legnépszerűbb alkotásait.

Sir Kenneth MacMillan / Liszt Ferenc – John Lanchbery MAYERLING Balett három felvonásban

Ajánló


Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!