Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


Páncélba zárt álmok - A Diósgyőri vár titokzatos éjszakája

Páncélba zárt álmok - A Diósgyőri vár titokzatos éjszakája

Kapunyitás: 18:45

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. augusztus 21. péntek, 22:30

19:00 – 22:30 Éjszakai kalandozások a Diósgyőri várban

A vár emeleti termei ez alkalommal is Nagy Lajos udvarát idézik fel a látogatók számára. Kiderül, miért is formálhatott jogot a magyar uralkodó a nápolyi trónra, milyen események nyomán került sor arra, hogy a magyar seregek a Lovagkirály vezetésével diadalmasan vonuljanak végig a korabeli Itálián. Történelmet formáló emberi sorsok, érzések, egy "páncélba zárt álom" elevenedik meg a gyertyafényes séta során, a történelmi alakokat megszemélyesítő várnép segítségével. 

A vártúrák 30 percenként indulnak, a csoportok létszáma korlátozott.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a vársétákon a maszk viselése kötelező! Egyéb szabadtéri helyszíneken is ajánljuk annak viselését. 

Ismétlődő programok:

  • Udvari muzsika – Hollóének Hungarica
  • Lovagi bajvívás – Debreceni Történelmi Korok Hagyományőrző Egyesület
  • A Pavane Zászlóforgatók műsora
  • Lovaggá avatási ceremónia – Diósgyőri Aranysarkantyús Lovagrend
  • Vezetett séta a vár gyógynövénykertjében

Folyamatos programok (19:00-23:00):

  • Gyógyír a sebekre– Fűszerek terme –gyógynövényszakértőnk ezúttal a csatában szerzett sebekre kínál természetes gyógymódot, és megismerteti a közönséget a gyógynövények csodálatos hatásával.
  • Hárfa muzsika – Lovagterem – Közép-Európa legnagyobb Lovagtermében meghitt dallamok csendülnek föl, hogy a csatában megfáradt lovagok is menedékre lelhessenek a vár falai között…
  • Ruha teszi…? – Lovagterem – próbáld fel a jellegzetes korabeli öltözékeket és örökítsd meg az utókornak!
  • Apród- és udvarhölgy képző – Árkádok alatt - A lovagok az apródlét rejtelmeibe vezetik be az ifjú urakat: lesz kardvívás, íjászat, bátorságpróba! Innen már egyenes az út a lovaggá válás felé. A fiatal hölgyeket az udvarhölgyek tanítják meg hímezni, táncolni. Sőt, Mátyás király korának női öltözeteit is megismerhetik az érdeklődők.
  • Vasverő – Felső várudvar – Pattannak a szikrák, lendül a kalapács, lesd meg hogyan dolgozik a kovácsmester!
  • A Diósgyőri vár középkori játéktára – Árkádok alatt – a vár középkori játéktára lehetőséget ad arra, hogy vendégeink a középkori játékokkal is bizonyítsák ügyességüket és rátermettségüket.
  • Kézműves játszóház – Várbirtok terme, Vártörténet terme – készíts középkori figurákat, vagy alkoss agyagból ajándékot és legyen emlék a Diósgyőri vár titokzatos éjszakájáról.

A jegyeket meghatározott időpontokra értékesítjük 19:00- 22:30 között, mivel a folyamatos programok mellett az éjszakai rendezvény magában foglal egy különleges tárlatvezetést is a Diósgyőri vár termeiben. Ezeken a sétákon kisebb csoportokban vehetnek részt az érdeklődők abban az időpontban, amelyre jegyüket megváltják. Emellett 19:30 és 23:00 között folyamatosan részt vehetnek a rendezvény programjain.

Az időpont, amely a megváltott jegyen szerepel csupán a tárlatvezetés időpontját jelzi, minden látogató már kapunyitástól beléphet a rendezvény területére. Kérjük, hogy a jegyen szereplő időpontban jelenjen meg az indulási pontnál a Felső várudvaron, mivel, ha lemarad, sajnos nincs lehetőség arra, hogy a későbbiekben részt vegyen a sétán. Megértésüket köszönjük!

 

 

Jegyárak:

Felnőtt: 1900 Ft

Gyermek, diák és nyugdíjas: 1000 Ft

0-6 éves korig: ingyenes regisztrációs jegy váltható.

Jegyek kaphatók: Online a www.diosgyorivar.hu-n és a www.jegy.hu-n, valamint a Diósgyőri vár jegypénztárában (Miskolc, Vár utca 24. Tel.: 46/533-355) és az InterTicket országos jegyirodai hálózatában.

Az online jegyvásárlás alkalmával előfordulhat, hogy az egyes időpontoknál az adott csoportban már nincs elegendő hely. Ha egyszerre több belépőjegyet szeretne vásárolni, és az egyik időpontra nem elérhető a mennyiség, javasoljuk, hogy próbálkozzon egy másik időponttal.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a vársétákon a maszk viselése kötelező! Egyéb szabadtéri helyszíneken is ajánljuk annak viselését. 


A műsor- és szereplőváltoztatás jogát fenntartjuk!

 

Ajánlatunk


zenés játék két részben

„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad – alul semmi!”

zenés party két részben

Ajánló


A „Csirbiri” koncerten a filmkoncert zenei anyagából hallható válogatás, amely csokorba fogja Halász Judit egyedülálló pályafutásának legnépszerűbb alkotásait.

Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva…

Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!