Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


Peter Shaffer: Amadeus
10

Peter Shaffer: Amadeus

Az Amadeus bemutatója a Jászaiban izgalmas, szenvedélyes, érzéki színházat ígér, mely egyszerre intellektuális kaland és érzelmi hullámvasút.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. május 26. péntek, 19:00

Peter Shaffer
Amadeus
színmű
Fordította: Zöldi Gergely

1781-ben a szolid tehetségű, kellemes modorú, erkölcsös életmódot folytató, istenhívő Salieri, aki a bécsi udvar ünnepelt, s ennek megfelelően hatalommal bíró komponistája, találkozik a kölyökkutya-zsenivel, Mozarttal, aki viselkedni nem tud, enyhén szólva is nárcisztikus, vele ellentétben semmiféle kétely nem gyötri saját alkalmasságát illetően, sőt bámulatos könnyedséggel és egyszerűséggel árad belőle az isteni melódia. Salieri ízlését és emberi nagyságát mutatja, hogy azonnal felismeri fiatal riválisában a nálánál sokkal nagyobb kvalitást, a géniuszt. De vajon el tudja-e fogadni, hogy ez a tacskó az ő babérjaira tör? Hiszen a lángelme puszta léte provokáció a számára, olyan, mintha Isten gúnyt űzne belőle. Meg tud-e békélni a felismeréssel, hogy a jóság a művészetben nem érdem, és a tehetséget sem érdemei alapján kapja az ember a Teremtőtől?

Peter Shaffer sikert sikerre halmozó drámája (a belőle készült film 8 Oscar-díjat kapott!) két nagyformátumú egyéniség konfliktusán keresztül szellemesen, ugyanakkor a könnycsatornákat sem kímélve, mindenki által átélhető módon beszél sikerről, tehetségről, művész és kultúrpolitika viszonyáról, a deviancia elfogadásáról, illetve hogy mennyire tudjuk elfogadni önmagunk tökéletlenségét.

Az Amadeus bemutatója a Jászaiban izgalmas, szenvedélyes, érzéki színházat ígér, mely egyszerre intellektuális kaland és érzelmi hullámvasút.

Szereplők

Crespo Rodrigo
Csabai Csongor
Danis Lídia
Dévai Balázs
Honti György
Kardos Róbert
Király Attila
Maróti Attila
Német Klára
Urbán-Szabó Fanni

Alkotók

Díszlet..................................Fekete Anna
Jelmez.................................Papp Janó
Zenei munkatárs..................Lovas Gabriella
Mozgás.................................Király Attila
Rendező...............................Guelmino Sándor

Művészeti munkatársak

Súgó......................................Tóth Bianka
Ügyelő...................................Vincze Petra
Rendezőasszisztens..............Rangits Bernadett

Ajánlatunk


A tengerparti szálló valójában családi villa, aminek tulajdonosával meghitt viszonyba keveredik. Egy szép napon a rendező felesége elhatározza, hogy meglátogatja férjét ebben a sokat dicsért panzióban. Rögtönözni kell! Villámgyorsan „létrehoznak” egy szállodát..

A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Pietro Mascagni / Ruggero Leoncavallo PARASZTBECSÜLET / BAJAZZÓK Egyfelvonásos operák olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Ajánló


„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad –…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!