Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


Polska Jazz / Paweł Mańka Semiotic Quintet / Mateusz Palka Trio
3

Polska Jazz / Paweł Mańka Semiotic Quintet / Mateusz Palka Trio

Lengyel Jazz

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. november 11. csütörtök, 20:00

Paweł Mańka Semiotic Quintet / Mateusz Palka Trio

Közreműködik:

Paweł Mańka Semiotic Quintet:
Paweł Mańka – gitár, kompozíciók
Robert Wypasek – tenorszaxofon
Franciszek Raczkowski – zongora
Piotr Narajowski – nagybőgő
Stefan Raczkowski – dob

Mateusz Pałka Trio:
Mateusz Pałka – zongora
Piotr Południak – nagybőgő
Patryk Dobosz – dob

A Paweł Mańka Semiotic Quintet a szabadságot és a jazz ritmikai nyelvét ötvözi a XX. századi klasszikus zeneszerzők koncepcióival. A formáció repertoárjának gerincét a zenekarvezető kompozíciói adják, amelyben a többrétegű és precízen lejegyzett struktúrák kínálnak egyedi lehetőséget a spontán improvizációk számára. Ez az összjáték akár a rend és a káosz kettősségének zenei kifejezéseként is értelmezhető, amely a valóság megannyi, ha nem az összes aspektusából megfigyelhetőnek tűnik. A kvintett abban különbözik a többi jazz-zenekartól, hogy a kompozíciót és az improvizációt teljesen egyenértékűként kezeli, ami szokatlan formákban és rendkívül változatos szólókban ölt testet, Ez a kombináció a hallgatót egy teljesen egyedi zenei élményben részesíti. A zenekar neve a szemiotikára, a jelrendszerek elméletére utal. A jelekre, mint a kommunikáció alapköveire, ami egy kulcsmomentuma az improvizált zenének. A zenekar debütáló lemeze, a Kubizm 2021 júliusában jelent meg, és az Opus-beli koncerten is elhangzik majd.

A Mateusz Pałka Trio egyike a legizgalmasabb lengyel jazz-zongora trióknak, akik a tradíciók és a kortárs hangzás egyedi ötvözéséről híresek. A triót 2016-ban alapította Krakkóban a lengyel zeneszerző-zongorista Mateusz Pałka, a bőgős Piotr Południak és a dobos Patryk Dobosz, akik mindannyian a krakkói zeneakadémián végeztek. Az együttes az európai folklórt, a jazzt és a klasszikus zenét fűzi össze egy olyan különleges stílust hozva létre, amely karakteres, szláv hangulatával megmozgatja és inspirálja a közönséget. Ebben a szellemben fogant legutóbbi albumuk is, ami a Sansa címet kapta. A formáció ezzel a lemezanyaggal az élet legkisebb és legegyszerűbb dolgaiban rejlő szépségre, értékekre és örömre igyekezett felhívni a figyelmet. Ugyanakkor a Sansa című albumnak – melyről az Opus Jazz Clubban is szemezgetnek majd – van egy mélyebb jelentéstartalma is, arról szól, mit jelent embernek lenni. Megfogalmazásuk szerint ez a zene olyan, mint maga az élet: egy hosszú folyamat, melynek során mélyebb szinten megismerhetjük életünk szereplőit. A zenekar a legesszenciálisabb hangokat keresi a legegyszerűbb dallamokban.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánlatunk


Pietro Mascagni / Ruggero Leoncavallo PARASZTBECSÜLET / BAJAZZÓK Egyfelvonásos operák olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Ahogy egy kritikusa írta: „Akinek nehéz a szíve, vagy csak melegségre vágyik, nézze meg ezt a darabot. Aki a nagy generáció tagja és képtelen megérteni az unokáját, vagy az ipszilon generációé, és kiborítják a nagyszülei, nézze meg ezt a darabot. Aki egyszerűen szereti a színházat, nézze meg ezt a darabot.”

Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen.

Ajánló


A belépőjegy tartalma a múzeum kiállításának megtekintését (végvári életpanoptikum, huszárbaba gyűjtemény, régi eszközök gyűjteménye, porcelánbaba gyűjtemény, csárda múzeum, lovas eszközök…

„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!