Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


RÉGIZENE FESZTIVÁL Mendelssohn: Paulus, Vezényel: Philippe Herreweghe

RÉGIZENE FESZTIVÁL Mendelssohn: Paulus, Vezényel: Philippe Herreweghe

Mendelssohn: Paulus, op. 36

Negyvenöt éve kezdődött a sikertörténet, amely ma is újabb és újabb emlékezetes produkciókkal bűvöli el a közönséget.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2015. január 25. vasárnap, 19:30

Philippe Herreweghe 1970-ben, genti egyetemi diáktársaiból alapította meg a világ egyik legszebb hangzású vegyes karát, amely magas színvonalon valósította meg a történetileg hű előadásmódot a barokk vokális zenében. Autentikus és szövegközpontú produkcióik, gyönyörködtetően áttetsző hangzásuk miatt hamar a világ élvonalába került az együttes, amelyet Gustav Leonhardt, Ton Koopman és Nikolaus Harnoncourt is gyakran hívott közös produkciókra.

Az idők során a Collegium Vocale Gent rugalmas formációvá vált, amelynek tagjai nemegyszer maguk éneklik az oratorikus művek szólóit. Igaz, kezdetben az együttes a barokk zenére összpontosított, de az utóbbi időben kiszélesítette repertoárját a bécsi klasszika, a romantika, sőt a 20. századi zene felé is - bármely korszakról legyen szó, mindig az adott stílus korabeli előadói gyakorlatát követve. A kulcs természetesen Philippe Herreweghe, aki pszichiátriai tanulmányait hagyta ott a zenéért. "A zene megváltoztatja kapcsolatunkat az idővel. Kutatásaim tárgya nem is a zene, hanem a szépség", mondta el egy interjúban. Ez a szemlélet hatja át több mint nyolcvan felvételét is, amelyek között szerepel Mendelssohn két oratóriuma, a viszonylag gyakran játszott Éliás és a jóval ritkábban elhangzó, de hasonlóan izgalmas Paulus, amelyet mindössze huszonhét évesen komponált a német zeneszerző.

Közreműködők:

Christina Landshamer - szoprán
Maximilian Schmitt - tenor
Collegium Vocale Gent Kórus
Purcell Kórus
Orfeo Zenekar (művészeti vezető: Vashegyi György)

Vezényel: Philippe Herreweghe

Ajánlatunk


„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad – alul semmi!”

3+ 90 perc, 1 szünettel Bábtechnika: bunraku

Ahogy egy kritikusa írta: „Akinek nehéz a szíve, vagy csak melegségre vágyik, nézze meg ezt a darabot. Aki a nagy generáció tagja és képtelen megérteni az unokáját, vagy az ipszilon generációé, és kiborítják a nagyszülei, nézze meg ezt a darabot. Aki egyszerűen szereti a színházat, nézze meg ezt a darabot.”

Ajánló


A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

A belépőjegy tartalma a múzeum kiállításának megtekintését (végvári életpanoptikum, huszárbaba gyűjtemény, régi eszközök gyűjteménye, porcelánbaba gyűjtemény, csárda múzeum, lovas eszközök…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!