Broadway Jegyiroda
Jegyirodák:
1026 Bp. Gábor Áron u. 74-78. (Rózsakert)
Tel: 340-40-40 Nyitva: H-P: 10-19h Szo:10-17
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


RÉGIZENE FESZTIVÁL Mendelssohn: Paulus, Vezényel: Philippe Herreweghe

RÉGIZENE FESZTIVÁL Mendelssohn: Paulus, Vezényel: Philippe Herreweghe

Mendelssohn: Paulus, op. 36

Negyvenöt éve kezdődött a sikertörténet, amely ma is újabb és újabb emlékezetes produkciókkal bűvöli el a közönséget.  több

Philippe Herreweghe 1970-ben, genti egyetemi diáktársaiból alapította meg a világ egyik legszebb hangzású vegyes karát, amely magas színvonalon valósította meg a történetileg hű előadásmódot a barokk vokális zenében. Autentikus és szövegközpontú produkcióik, gyönyörködtetően áttetsző hangzásuk miatt hamar a világ élvonalába került az együttes, amelyet Gustav Leonhardt, Ton Koopman és Nikolaus Harnoncourt is gyakran hívott közös produkciókra.

Az idők során a Collegium Vocale Gent rugalmas formációvá vált, amelynek tagjai nemegyszer maguk éneklik az oratorikus művek szólóit. Igaz, kezdetben az együttes a barokk zenére összpontosított, de az utóbbi időben kiszélesítette repertoárját a bécsi klasszika, a romantika, sőt a 20. századi zene felé is - bármely korszakról legyen szó, mindig az adott stílus korabeli előadói gyakorlatát követve. A kulcs természetesen Philippe Herreweghe, aki pszichiátriai tanulmányait hagyta ott a zenéért. "A zene megváltoztatja kapcsolatunkat az idővel. Kutatásaim tárgya nem is a zene, hanem a szépség", mondta el egy interjúban. Ez a szemlélet hatja át több mint nyolcvan felvételét is, amelyek között szerepel Mendelssohn két oratóriuma, a viszonylag gyakran játszott Éliás és a jóval ritkábban elhangzó, de hasonlóan izgalmas Paulus, amelyet mindössze huszonhét évesen komponált a német zeneszerző.

Közreműködők:

Christina Landshamer - szoprán
Maximilian Schmitt - tenor
Collegium Vocale Gent Kórus
Purcell Kórus
Orfeo Zenekar (művészeti vezető: Vashegyi György)

Vezényel: Philippe Herreweghe

Ajánló


A 15 éves születésnapját ünneplő jubileumi évét egy hatalmas Aréna show-val koronázza meg…

Mi, vidékről álmodók és vidéken álmodók, Lesz-Gyüttmentek és Már-Gyüttmentek közösen fogalmazzuk, közösen tervezzük…

A Zságer Balázs vezette Žagar megalkuvás nélkül, bátran járja saját útját és inspiráló,…