Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


Rigócsőr király - A BonBon Matiné előadása / MINIMATINÉ

Rigócsőr király - A BonBon Matiné előadása / MINIMATINÉ

A legfiatalabb korosztály fantáziáját és gondolatait mozgósító előadás segít megérteni azt is, hogy mitől fontosak a mesék a mi korunkban is.

 több

Rigócsőr király - A BonBon Matiné előadása / MINIMATINÉ

A hercegkisasszony elutasítja kérőit, ám egy szép napon az apja úgy dönt, hogy ideje megleckéztetni a dölyfös leányt... Hogyan különböztessük meg az értékest a hamistól? Mi segít elválasztani az igazságot a látszattól? Megváltozhat-e valaki, ha társak segítik ebben? Ilyen és hasonló kérdésekre keresi a választ a BonBon Matiné zenés előadása, amelyben a klasszikus Grimm-mese, a Rigócsőr király szó szerint az orrunk előtt, a fülünk hallatára születik meg a közreműködő zenészeknek köszönhetően.

A Grimm fivérek története több száz éve foglalkoztatja az alkotók képzeletét: gyerek- és felnőttszínházi, bábos vagy akár filmvászonra álmodott változatot is láthattunk már belőle. A kortárs zenei élet sokoldalú alakja, a zeneszerző, zongorista és karmester Dobszay-Meskó Ilona harmadik, gyerekeknek szóló darabját saját zenekarával, a kortárs és klasszikus zeneirodalom magas szintű tolmácsolása mellett elkötelezett Ventoscala Sinfoniettával mutatja be. A játékmester és a koncert házigazdája szerepében Lukácsházi Győző lép színpadra, aki a zongora mögött ülő Dobszay-Meskó Ilona, továbbá Bujtor Balázs hegedű- és Varga Zoltán ütőhangszeres művész aktív közreműködésével gondoskodik arról, hogy a klasszikus zenével ismerkedő fiatalok ráérezzenek a műfaj szépségeire. A színészi adottságokkal is megáldott zenészek humorral közelítenek a történethez. A legfiatalabb korosztály fantáziáját és gondolatait mozgósító előadás segít megérteni azt is, hogy mitől fontosak a mesék a mi korunkban is.

Korosztály: 3-8 év


Közreműködők:
hegedű    Bujtor Balázs
zongora    Dobszay-Meskó Ilona
ütőhangszerek    Varga Zoltán
játékmester    Lukácsházi Győző

Alkotók:
zene    Dobszay-Meskó Ilona
látvány    Maróti Réka
író, rendező    Tarr Ferenc

 

Ajánló


Dewey Finn, a munkanélküli rockzenész, a barátja neve alatt helyettesítő tanári állást vállal…

Miért járnak az emberek Zorán-koncertre? Miért szeretnék oly sokan legalább évente egyszer színpadon…

A Shakespeare-vígjátékok évek óta hatalmas népszerűségnek örvendenek a Szabadtérin, hiszen garantálják az önfeledt…