Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


RIPOFF RASKOLNIKOV KONCERT

RIPOFF RASKOLNIKOV KONCERT

A tiszteletbeli magyarrá lett osztrák dalszerző, Ripoff Raskolnikov generációk számára meghatározó előadó, zenei guru.

Ripoff Raskolnikov Band, vendég: Redbreast Wilson

A tiszteletbeli magyarrá lett osztrák dalszerző, Ripoff Raskolnikov generációk számára meghatározó előadó, zenei guru. Közvetett és közvetlen hatása a Quimbytől Ferenczi Györgyön át Frenkig számos hazai előadónál felfedezhető, de több számát a brit Ian Siegal is feldolgozta. (mupa.hu)

„A mind gitárosként, mind pedig énekesként és dalszerzőként elismert Ripoff az egyik legsajátosabb alakja az európai blues szcénának, aki úgy tiszteli a blues nagy alakjait, hogy mindvégig megőrzi saját hangját. Dalai olyan általános emberi érzésekről szólnak, mint a szerelem, fájdalom, veszteség, öröm, életigenlés, vagy halálfélelem, műfajokon túli erőteljes költőiség és zenei kifejezésmód jellemzi.

Mindig szövegcentrikus számokat írtam, bár a dalok többsége úgy születik, hogy a szobámban elkezdem pengetni a gitáromat, majd kitalálok egy akkordmenetet. Amikor pedig már úgy érzem, hogy működik a zene, írok hozzá szöveget. Szerintem a szó és a hang közötti közjáték a legfontosabb, ez az a zenei világ, amely engem igazán érdekel. Ha például meghallgatod Joni Mitchell Shadows and Light című albumát, ott is azt tapasztalod, hogy nagyon erős szövegekre kiváló zenészek improvizálnak. Számomra akkor érdekes a dolog, ha a szöveg és a zene egyensúlyban van” - mondja Ripoff egy interjúban.

Ajánló


A koncerten elhangzanak az ismert népszerű dalaim, és persze a tavaly megjelent Éjféli…

Rapülők, Jazz+Az, Gringo Sztár, Létvágy… Geszti Péter, a sokoldalú előadóművész és csapata sok…