Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


RS9 OFF 2019 Akkor majd a gólya

RS9 OFF 2019 Akkor majd a gólya

Antal Attila – Jobbágy Bernadett – Pál Dániel Levente: Akkor majd a gólya
táncszínházi előadás a gyermektelenséggel való szembenézésről
Előadás hossza 50perc
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. április 27. szombat, 21:30

Mi történik, ha nem születik meg az a gyermek, akit vártál? Ha meghal feleséged méhében? Ha nincs más megoldás, mint kidarabolni testét a testből? Milyen a másnap egy meg nem született gyermek édesapjának? És ha a félelmet még el sem kezdheted gyűrögetni: ha hiába próbálkoztok éveken keresztül, nem fogan meg a mag? Ha terméketlen vagy, és tehetetlenül
nézed, hogy nem lehet saját gyermeked? Ha a legjobb orvosok is csak a vállukat vonogatják? Hogyan maradsz férfi, ha nem lehetsz apa?

A gyermektelenséggel való szembenézés az egyén és a társadalom szintjén is ugyanúgy vonatkozik a férfiakra, mint a nőkre. 2018 tavaszán mutattuk be az AMeNeSz – A meg nem született című előadást a Trafóban, amely a gyermektelenséggel és az azzal kapcsolatos félelmekkel való szembenézésről szólt, női szemszögből.

Ahogy a téma abban az előadásban mozgásban és önvallomásos monológok, párbeszédek formájában is feldolgozásra került – hol könnyed hangon, hol szívbe markolóan –, úgy nyúltunk most ehhez a talán még kevésbé kibeszélt kérdéskörhöz. Az akkor kikísérletezett színpadi nyelvet visszük tovább, keresve azt, amit szavakkal őszintén elmondani érdemes, és azt is, ami a szavakon túl van: amire férfiként nincsenek kódjaink, ami a legtöbb ember számára elmondhatatlan.

Tud-e a színpadi művészet úgy beszélni egy társadalom szemében kényes, szinte tabusított témáról, hogy az érvényes és talán segítség legyen: tükröt adjon magunkba nézni, beszélgetéseket elindítani, gyógyulni – sokféle értelemben.

Az előadás férfiakkal készült interjúk és a társulat mozgásasszociációi alapján született meg. Az egyéni helyzetek egyszerű személyessége így válik a darab szerves részévé, s így mutatja meg sokféleségét: a sorsközösség ezerféle arcát és hangjait.

Alkotó előadók: KALMÁR Ákos, LIPKA Péter, MÓROCZ Eszter, PETÁK Robert
szöveg, dramaturgia: PÁL Dániel Levente
zeneszerző, rendezés: ANTAL Attila
koncepció, koreográfia, rendezés: JOBBÁGY Bernadett
drámainstruktor: KALLÓS Viola
fényterv és világítás: DÉZSI Kata
mentor: RÓZSAVÖLGYI Zsuzsa
producer: Onopordum Performance

Az előadás közösségi alkotómunkával jött létre.
Támogatók: NKA – Imre Zoltán Program, Műhely Alapítvány, Movein Stúdió

23:00 – Szakmai beszélgetés

Ajánlatunk


zenés átirat két részben

Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen.

Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

Ajánló


Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad –…

Megérkezett Pottyondy Edina új estje, a Démonok és hormonok. Terápiás stand up a körülöttünk élő és a bennünk lakó démonokról.…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!