Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


Ryoji Ikeda: Ultratronics / BARTÓK TAVASZ 2024

Ryoji Ikeda: Ultratronics / BARTÓK TAVASZ 2024

Live set

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: április 6. szombat, 20:00

Koncepció: Ryoji Ikeda

Komputergrafika: Tomonaga Tokuyama

 

Ryoji Ikeda a kortárs elektronikus zene és vizuális művészet vezető alkotója Japánban. Nála a hang és a látvány olyan szoros egységként jelenik meg, hogy a néző-hallgató nem is tudja eldönteni, vajon a mérnöki módon eltervezett akusztikus folyamatok generálják-e a szédítő látványt, vagy épp fordítva: a szemkápráztató felületek minden egyes képkockája közvetlenül transzformálódik hangokká. Munkáiban az absztrakt matematikai-geometriai világ, az anyagot mozgató és formáló fizikai törvényszerűségek felfokozott érzékiséggel jelennek meg.

Legutóbbi, Ultratronics című albumán és a hozzá kapcsolódó koncerten alkotóművészi pályájának korábbi periódusaihoz tér vissza, de nem a múltidézés vagy a nosztalgia, hanem egy újabb futurisztikus vízió megteremtésének jegyében. A matematikai modellek révén vezérelt hang- és képáramlás valamiféle digitális zűrzavarnak tűnhet elsőre, ám ahogy a közönség fokozatosan belakja ezt a sajátos világot, úgy ismeri fel a mindent és a mindenséget vezérlő szívdobbanásokat.

Ryoji Ikeda koncertje előtt yibai, azaz Gerlei Dávid készíti elő a terepet a fagyos ambient, az IDM és a kortárs komolyzene jegyeit is felvonultató zenei anyagával.

Stroboszkóp és erős fényhatások használata miatt az előadás megtekintését arra érzékeny nézőink számára nem ajánljuk.

A koncert a Bartók Tavasz keretében a Magyar Zene Házával közös programként, a Müpa szervezésében valósul meg.

Ajánlatunk


musical két részben

A Drezdai Staatskapelle nemcsak a világ egyik legrégebbi zenekara, de az egyik legjobb is: az utóbbi évtizedekben olyan karmesterek álltak az élén, mint Giuseppe Sinopoli, Bernard Haitink, Fabio Luisi és Christian Thielemann.

„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad – alul semmi!”

Ajánló


A Love Letters című kétszemélyes színdarab az amerikai szerző egyik leggyakrabban játszott műve, amely mosolyogtató és könnyfakasztó jeleneteivel a világ…

Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!