Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


Sok sebösök az várban sívnak-rívnak – A kardvágástól a sebkötözésig

Sok sebösök az várban sívnak-rívnak – A kardvágástól a sebkötözésig

Nézze meg a Királypince eldugott részeit, s közben tudjon meg többet a középkori udvarok, kertek nélkülözhetetlen fűszer- és gyógynövényeiről, amelyeket a harcokban szerzett sebek gyógyítására használták a borbélymesterek.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. március 10. péntek, 16:30

„Sok sebösök az várban sívnak-rívnak” – A kardvágástól a sebkötözésig

Járt már a középkori budai királyi palota termeiben? Ismerje meg a vár gótikus termét, kápolnáját! Nézze meg a Királypince eldugott részeit, s közben tudjon meg többet a középkori udvarok, kertek nélkülözhetetlen fűszer- és gyógynövényeiről, amelyeket a harcokban szerzett sebek gyógyítására használták a borbélymesterek. Milyen fegyverek okozták a legsúlyosabb sérüléseket? Milyen növényeket és gyógymódokat használtak a korabeli tábori orvoslásban? Kiderül mindez különleges interaktív tárlatvezetésünkön, ahol fegyver-és eszközmásolatok is kézbevehetőek lesznek.

A programon való részvételre csak a programjegyet szükséges megvásárolni, külön múzeumi belépőjegyet nem.

Helyszín: Budapesti Történeti Múzeum Vármúzeum (Budavári Palota E épület – 1014 Budapest, Szent György tér 2.)

Ajánlatunk


A „Popzene időgépben” koncepció mögött mindenki által ismert kortárs popsikerek és örökzöld popslágerek swingesített, jazzesített, doo-woposított, Motown-hangzású soulba ültetett feldolgozásai húzódnak meg. Egyszerű, de nagyszerű ötlet, ami tökéletesen működik.

A teremtő szellemű Philippe Herreweghe saját alapítású, világhírű műhelyeivel: a Collegium Vocale Gent kórusával és az Orchestre des Champs-Elysées zenekarával lép a Müpa színpadára. Mint közismert, repertoárja nem korlátozódik a szigorúan vett régizenére: Monteverditől Stravinskyig, Gesualdótól Dvořákig mindent vezényel, ami felkelti érdeklődését.

Brian Blade legendás amerikai jazzdobos (Chick Corea, Joshua Redman, Bill Frisell) Magyarországon is jól ismert, még popos körökben is az egyik legkeresettebb hangszerén - Joni Mitchelltől Bob Dylanig a legnagyobbakkal játszott.

Ajánló


A világhírű lett mezzoszoprán, Elīna Garanča korunk egyik legkeresettebb operaénekese. Vokális teljesítményét és színészi alakításait Salzburgtól Bécsen és Párizson át…

Berlioz kései operanyitánya, a Beatrix és Benedek izgalmas, dinamikus zene. Csajkovszkij Hegedűversenye a 19. egyik legnépszerűbb versenyműve: egyszerre virtuóz és…

Martin Rauhaus komédiája hatalmas filmsiker volt hazájában, színpadi változata pedig Németország után először nálunk mutatkozik be.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!