Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


Szemző Tibor: Silverbird And The Cyclist
3

Szemző Tibor: Silverbird And The Cyclist

Egyidejűleg több helyszínen, két országban kerül bemutatásra Szemző Tibor mozi-koncertje Ezüstmadár és a Biciklis címmel. A BMC Koncerttermében zajló eseményt élőben követi a berlini Collegium Hungaricum, a pécsi Apollo Mozi és a debreceni MODEM közönsége. A koncertet beszélgetés követi.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. november 3. kedd, 19:30

SZEMZŐ TIBOR: SILVERBIRD AND THE CYCLIST

KÖZREMŰKÖDIK:

A Takarmánybázis zenei laboratóriuma:
Gőz László – fúvós hangszerek, élő elektronika
Kéringer László – ének
Szemző Tibor – narráció
Regenye Zoltán Regi – hangmester

Szemző Tibor: Silverbird and the Cyclist
Alexander Csoma Arborétum
mozi-koncert

Egyidejűleg több helyszínen, két országban kerül bemutatásra Szemző Tibor mozi-koncertje Ezüstmadár és a Biciklis címmel. A BMC Koncerttermében zajló eseményt élőben követi a berlini Collegium Hungaricum, a pécsi Apollo Mozi és a debreceni MODEM közönsége. A koncertet beszélgetés követi.

A mű szövegkönyve Duka Tivadar 1885-ben Londonban megjelent Life and Works of Alexander Csoma de Körös címmel megjelent Csoma-biográfiájának felhasználásával készült. A mozi-koncert az Arborétum (2002) c. szvit, illetve Az élet vendége (2006) c. film zenei és képanyagából építkezik.

Hipnotikus mozi-koncert vezet be egy zarándok tudós belső világába, olykor időtlenségbe vesző perspektívából. Szemző Tibor nem először foglalkozik Kőrösi Csoma Sándor életével és alakjával. Az előadás a 2006-ban elkészült, Az élet vendége című film után, melyben a címszereplő olykor kvázi népmesei alakot öltött, ezúttal saját szavai alapján idézi meg Kőrösi Csoma Sándort: a mozi-koncert narratívája arra a részletes és kimerítő beszámolóra épül, amelyeket bizonyos Kennedy századosnak, a helyi elöljárónak írt első tibeti útjáról Indiába visszatérve, miután a Brit hatóságok kémkedés gyanúja miatt tartották fogva. Megszólal Gerard doktor is, a brit orvos, aki a Himalájában, Kanam faluban látogatta őt meg. A szövegek forrása Duka Tivadar Life and Works of Alexander Csoma de Körös címmel megjelent Csoma-biográfiája, míg a hindu világ Francis Bain varázslatos elbeszéléseinek töredékeiben szűrődik be az előadás egy-egy jelenetébe. A személyes hangvételű, Szemző hangján megszólaló elbeszélések mellé a két szólista zenei szólamai épülnek, amelyek intimitását azok bensőséges, olykor improvizatív jellege adja. Gőz László fúvós hangszereken, élő elektronikát használva idéz meg kelet-nyugati átjárókat, míg Kéringer László éteri tenorján érezteti meg velünk egy időn túli világ milyenségét. A mozi-koncert huszonhárom zenei és narratív tétele során áll össze az új Csoma-közelítés, amelyhez Szaladják István és Roskó Gábor által létrehozott képi világ adja a látvány-elemet, egyfajta vizualizált cantus firmusként, párhuzamos szólamként a folyamatzene mellett.  

Az előadás angol nyelvű.

További munkatársak:
Ferenczi Gábor - konzultáns
Molnár Eszter, Caroline Bodóczky - nyelvi szakértők
Hortobágyi László - zenei munkatárs
Szaladják Taikyo István – operatőr
Roskó Gábor – festmények
Papp Kása, Kolozsváry Bálint – animáció
Losonczi Teri – vágó
Angelus Iván, Durst György, Bognár Attila – producerek
Binaura – software támogatás

Ajánlatunk


bohózat két felvonásban

A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet támogatására jött létre. Az intézet az ország elismert tüdőgyógyászati centruma, elévülhetetlen érdemei vannak a légzőszervi betegségek megelőzésében, gyógyításában, valamint az ehhez köthető kutatásokban és oktatásban is. Az Alapítvány hozzájárul az intézetben zajló kiemelkedő szakmai munka minőségének támogatásához, valamint a munkahelyi környezet és feltételek fejlesztéséhez.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!