Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


Sziddhárta

Sziddhárta

Az előadás Herman Hesse: Sziddhárta című „hindu regéjén” alapuló kortárs tánc-színház, melyben klasszikus indiai tánc és művészeti hagyományok, modern európai kortárs táncstílusok, és színházi elemek keverednek.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: február 3. csütörtök, 19:00

Sziddhárta – a Trigatu klasszikus és kortárs indiai tánccsoport előadása
Az előadás ideje: 75 perc.

Az izgalmas fúzió számtalan rétegből áll: indiai szakrális táncok, indiai mozgás és harcművészeti formák (bharata natyam, odissi, kathak, rajasthani, kalaripayattu, majurban chau), indiai, jelentésekkel bíró kézjeleken alapuló drámajáték, vagy kortárs, hip hop tánc stílusok.

A Sziddhárta egy „Buddha-történet” – a gondolkodó ember lelki, szellemi fejlődés történetét meséli el. Végig kísérjük útján, ahogy eltávolodik az ősök hagyományaitól, az istenekhez szóló szent áldozatoktól és tanításoktól, túljut a vágyak, félelmek, emberi kapcsolatok és világi javak akadályán és végül eljut saját letisztult legbelsejéhez, a tökéletes megértés állapotába, a „mostba”, a megvilágosodásba.

A lassú, finom, meditatív történet, mint egy összefogó, magyarázó iránytű, a szöveghez illő mesebeli árnyjátékkal fogja össze a lendületes, progresszív kortárs tánc jeleneteket, ellen pontozva és mégis kiegészítve azt, így teremtve egységet.  A szereplők a tánc-színházi jelenetekben (a klasszikus indiai tánc és dráma elemeinek felhasználásával) mesélnek egy-egy hindu istenség szimbólumairól, vagy konkrétan eljátsszák, ill. eltáncolják az ahhoz kapcsolódó Sziddhárta történetet. Minden tánc jeleneten belül még egy-egy különálló, kis hindu mitológiai történet is megbújik,  pl. megtudjuk hogyan született Ganésa, az elefántfejű isten, vagy hogy Síva hogyan tekeri fel hajába a Gangá folyót, hogy megmentse ezzel az embereket, akiket áradás fenyeget…

Árnyjátékot rendezte: Dulics Éva
Tánc: Éliás Anna, Cziráki Fanni, Veres Réka, Dupák Anna, Cserepes Panni
Próza: Rokonál Benedek
Zenében közreműködött: Pablo Campos, Bouquet Dániel, Pupilla
Digitális vizuális alkotómunka: Sztojanovics Andrea
Vágás, vizuális utómunka: Szvoboda Péter
Jelmez: a Trigatu táncműhely táncosai
Tánc koreográfia, rendezés: Cserepes Panni

Ajánlatunk


Ezen a Padláson "Ég és Föld között" minden megtörténhet, akárcsak a mesékben. Egy fiatal tudós megszállottan dolgozik szuperintelligens számítógépén, és különféle titokzatos számításokat végez, de nyugalmát és munkáját állandóan megzavarják különféle halandó és halhatatlan lények...

Robert Carsen Rózsalovag-rendezése, amely New Yorkban 2017-ben került először színre és egyszersmind a HD-közvetítés programjára, az utóbbi évek egyik legemlékezetesebb operaprodukciójává vált.

Ajánló


Mint a társulat korábbi munkái esetében, az Ima ereje is a csoda utáni modern kori vágyódásban gyökerezik.

Az operairodalom annyi más emblematikus szoprán főszerepe után Sondra Radvanovsky ezúttal a szerelemféltés és a gyilkos bosszú antik varázslónőjeként lép…

Május 27-29-én a gyereknapi hétvégén második alkalommal ismét jön az ország legnagyobb és legmozgalmasabb autó- és járműipari seregszemléje.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!