Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


TEDxBudapest Klub – Játék, alkotás és programozás

TEDxBudapest Klub – Játék, alkotás és programozás

Játék, alkotás és programozás

Hogyan készítsük fel a gyerekeket egy olyan világra, ahol szinte minden tevékenység mögött számítógép áll?

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2016. szeptember 27. kedd, 17:00

 

 

Játék, alkotás és programozás

Hogyan készítsük fel a gyerekeket egy olyan világra, ahol szinte minden tevékenység mögött számítógép áll?

 

TEDx Budapest Klub

Időpont: 2016. szeptember 27., 17-18 óra

Helyszín: CSOPA Playbar (1036 Budapest, Bécsi út 38-44.)

Előadó:

Linda Liukas – programozó, író és illusztrátor

 

A számítógépes programozás a jövő univerzális nyelve. A kódolás olyan, mint a színes ceruzák vagy a LEGO kockák – fejleszti a kreativitást és a képzelőerőt. Linda Liukas előadásában megismerteti a komputációs gondolkodáshoz vezető logikus gondolkodás alapjait, és megmutatja, hogy játékokon keresztül hogyan hozhatjuk közelebb a technika és a kódolás világát a gyerekeinkhez. A játékos gyakorlatoknak – és Linda eddig megjelent könyveinek – célja, hogy a gyerekek  kíváncsiságát felkeltve megismertesse velük a programozásban rejlő alkotás csodáját, hogy számukra a „gépezés” ne csak a passzív videojátékokat jelentse, hanem hasznos és szórakoztató aktivitássá váljon.

Az előadás angol nyelvű.

Az előadással párhuzamosan a Logiscool 6-10 éves gyerekeknek tart foglalkozást, ahol a gyerekek belekóstolhatnak a programozásba, alkothatnak, készíthetnek játékot.

Jegyár:

Előadás: 1900 Ft (a jegyár 50%-a HVG Könyvekre levásárolható; könyvenként csak egy jegy használható fel.)

Gyerekjegy (érvényes a gyerekprogramra): 600 Ft (a jegyár 50%-a HVG Könyvekre levásárolható; könyvenként csak egy jegy használható fel.)

„A programozás és a játék összefüggését vizsgálom, és meggyőződésem, hogy az analitikus gondolkodás tanításán kívül életre szóló élményeket is tudunk nyújtani a gyerekeknek. Ez a generáció már úgy nő fel, hogy a számítógép a mindennapjaik szerves részévé válik. Ezért fontos, hogy arra bátorítsuk a gyerekeket, hogy fedezzék fel a technológiát, és úgy tekintsenek a billentyűzetre, mint az alkotás eszközére.” Linda Liukas Helsinkiben élő programozó, író és illusztrátor. A Helló, Ruby! című könyvet a Kickstarteren indította útjára, és alig három óra alatt az oldal történetének legjobban finanszírozott gyerekkönyvévé vált. Társalapítója a Rails Girls globális mozgalomnak, amelynek célja, hogy a nőket megismertesse a programozás alapjaival. Az önkéntesek által több mint 250 városban megszervezett képzéseken néhány év alatt már 10 000-nél is több nő vett részt.

Korábban a New York-i székhelyű Codecademy nevű programozást oktató vállalatnál dolgozott, de jelenleg a gyerekkönyveire koncentrál, mert hisz abban, hogy ez lehet a legjobb felület a gyermekek programozással való megismertetésére. Meggyőződése, hogy a programozás a 21. század nyelve, és létfontosságú, hogy mindenki megismerje a programozás ábécéjét.

Linda 2013-ban megkapta a Ruby Hero díjat (a Ruby programozói közösség legrangosabb díját), és időközben Finnország Digitális hősévé vált.

A Logiscoolt azért hozták létre 2014-ben, hogy a gyerekek könnyen, játszva tanulhassanak meg a programozni. Egyetemista oktatókkal inspiráló környezetben oktatják az algoritmikus gondolkodást 6-18 éveseseknek. Az iskola ma már 3 országban, 24 helyszínen, eddig több mint 6000 diákot oktatott.

 

Ajánlatunk


Az olasz operatrió, IL VOLO 2023. október 9-én lép fel a Budapest Arénában. A fiatal énekesek hagyományos olasz slágereket és világhírű dalokat adnak elő, amelyek garantáltan elvarázsolják majd a közönséget. Az IL VOLO már előző turnéjával is hatalmas sikert aratott hazánkban, ezért a koncertre érdemes időben beszerezni a jegyeket. A rajongók izgatottan várják a koncertet, amely egy felejthetetlen zenei élményt ígér.

5+ 80 perc, 1 szünettel Bábtechnika: pálcás báb

A vadregényes keleti sztyeppék mondákkal és gazdag történelmi hagyományokkal átitatott, egzotikus világába kalauzol a Fővárosi Nagycirkusz április 5-től látható új műsora.

Ajánló


Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!