Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


Téli bérlet 23/24 évad 4.előadás

Téli bérlet 23/24 évad 4.előadás

Kevés zeneszerző van, akinek a műveiből ki lehet állítani egy teljes koncertműsort. E ritka tünemények közé tartozik: Amadeus!

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: április 14. vasárnap, 17:00

A Don Giovannit (1787) az operák operájának tartják. Nem véletlen, hogy a dalmű nyitánya is remekmű. Lassú bevezetése a cselekmény végkifejletét, az opera utolsó előtti jelenetét előlegezi meg.

Az A-dúr zongoraverseny (1786) szélső tételeit derűs hangulat jellemzi, a lassú tételt viszont a könnyes fájdalom. A „Ch’io mi scordi di te?” című koncertária (1787) Nancy Storace művésznő bécsi búcsúkoncertjéhez készült. A Linzi szimfónia 1783-ban Salzburgból Bécsbe hazatérőben született, amikor Mozart és felesége rövid ideig Thun grófék linzi házában vendégeskedett. Mozart a város színházában egy szerzői hangversenyt adott és erre az alkalomra írta – saját szavai szerint „hanyatt-homlok” – a C-dúr szimfóniát.

Simon Izabella zongoraművész szólistaként kiváló magyar zenekarok mellett világhírű nemzetközi zenekarokkal lép fel: Kremerata Baltica, Chamber Orchestra of Europe, Camerata Bern, Musikkolegium Winterthur Orchester. Rendszeres közreműködője a világ legrangosabb fesztiváljainak és gyakori vendégművésze a leghíresebb koncerttermeknek. Férjével, Várjon Dénes zongoraművésszel az utóbbi évtizedben több nemzetközi kamarazenei fesztivált szerveztek és vezettek együtt. Magyarországon a Zeneakadémia nagysikerű kamarazene fesztiváljának, a „Kamara.hu”-nak művészeti vezetői. 2015-től nagysikerű gyerekkoncert-sorozata indult, melyben a klasszikus zenét középpontba állítva a társművészetek segítségével kalauzolja a gyerekeket a művészetek világában.

Geszthy Veronika énekművész oratórium-énekesként, valamint opera- és operettszerepekben egyaránt rendszeres közreműködője magyarországi zenés színházaknak és koncerttermeknek.
Vendégszerepelt Firenzében, Münchenben, Frankfurtban, Valenciában, Floridában, Tokióban, Bukarestben és Kolozsváron is. 2015 szeptemberétől a Szent István Király Zeneművészeti Szakgimnázium és AMI magánének-tanára.

Oberfrank Péter karmester, zongoraművész 1991-ben szerződött a Magyar Állami Operaházhoz, melynek először korrepetitora, majd 1998-ig vezénylő korrepetitora. 1999-től négy évadon keresztül a Szegedi Nemzeti Színház és Szabadtéri Játékok zeneigazgatója.
Kapcsolata az Operaházzal sosem szakadt meg, állandó vendégkarmesterként folyamatosan jelen van a színház életében. Repertoárján az olasz vígoperák mellett olyan művek is megtalálhatók, mint Richard Strauss Elektrája, de érdeklődési körébe tartoznak zenés játékok is. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Ének tanszék szerepgyakorlat tanára.

MŰSOR:

WOLFGANG AMADEUS MOZART MŰVEI
Don Giovanni – nyitány (koncert-változat)
A-dúr zongoraverseny, K.488 (I. Allegro; II. Adagio; III. Allegro assai)
--
„Ch’io mi scordi di te? ... Non temer, amato bene”, K.505 (Elfelejtelek? ... Ne félj, kedvesem)
C-dúr szimfónia, „Linzi”, K.425 I. Adagio – Allegro spiritoso; II. Poco adagio; III. Menuetto; IV. Presto)

Közreműködik:

Simon Izabella (zongora)
Geszthy Veronika (ének)
Vezényel: Oberfrank Péter

Ajánlatunk


Berlioz kései operanyitánya, a Beatrix és Benedek izgalmas, dinamikus zene. Csajkovszkij Hegedűversenye a 19. egyik legnépszerűbb versenyműve: egyszerre virtuóz és bensőséges. César Franck d-moll szimfóniája pedig a belga származású francia szerző német komolyságot árasztó opus magnuma.

Hogyan kérhetjük számon a Blaha aluljáróban pókember önzetlenségét, vagy egy szamuráj erkölcsi kódexét? Pest vármegyén Völgyzugoly szokásait? Ismerős a helyzet abszurditása? Nem véletlen. A világirodalom egyik legizgalmasabb magányos hőse ihlet minket, egy szélmalmokkal, és a valódi bűnnel szembeszálló szent fantaszta, az igazság groteszk bajnoka. Hogyan reagál a társadalmunk egy alig hetven kilós önjelölt huszárezredre? What would Kinizsi do?

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. És ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

Ajánló


Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva…

A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A…

A Müpa-beli koncerten balladák és tempósabb dalok, a legnagyobb slágerek közül huszonnégy szám csendül fel, ahogy eddig még soha: akusztikus,…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!