Broadway Jegyiroda
Jegyirodák:
1026 Bp. Gábor Áron u. 74-78. (Rózsakert)
Tel: 340-40-40 Nyitva: H-P: 10-19h Szo:10-17
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


The White Crow  - Rudolf Nurejev élete

The White Crow - Rudolf Nurejev élete

Rendező: Ralph Fiennes
Forgatókönyv: David Hare
Szereplők: Oleg Ivenko (Nurejev), Adèle Exarchopoulos (Clara Saint), Szergej Polunyin (Jurij Szolovjev), Ralph Fiennes (Puskin)

A filmet eredeti nyelven, magyar feliratozás nélkül (!) vetítjük.

A legendás táncos, Rudolf Nureyev életének igaz történetét az Oscar-díjra jelölt Ralph Fiennes és a BAFTA-díjas forgatókönyvíró David Hare (Az órák, A felolvasó írója) dolgozta filmre.

Nurejev sorsának alakulását a szovjetunióbeli Ufa városában szegénységben töltött gyermekkorától követhetjük, a leningrádi tanulóéveken át a hidegháború csúcsán történt nyugatra meneküléséig -  a film főleg ez utóbbira koncentrál. Lebilincselő történet, amely bepillantást nyújt egy egyedülálló művész életébe, aki örökre megváltoztatta a balett világát. Karizmatikus megjelenésével Rudolf Nurejev a balett leghíresebb csillagává vált, egy vad és gyönyörű táncossá, akit az 1950-es évek Leningrádjának világa korlátozott. A nyugati művészekkel és ötletekkel való kacérkodása miatt meggyűlt a baja a KGB-vel, nyugatra menekülése mégis megdöbbentette a világot. A film izgalmas betekintést nyújt Nurejev veszélyekkel teli disszidálásának részleteibe. A szökést a táncos barátja, a 21 éves párizsi Clara Saint tervelte ki. A Le Bourget repülőtéren a szökés elképesztő fináléjaként Nurejev szimbolikusan és ténylegesen is a szabadságba ugrott. 

Ralph Fiennes filmjének sikerült megragadnia Nurejev nyers fizikumát és ragyogó jelenségét. A legendás táncost Oleg Ivenko, a világ élvonalába tartozó balettművész kelti életre. A szereplők között feltűnik Szergej Polunyin is, napjaink balattművészetének egyik legnagyobb tehetsége és fekete báránya, ő Jurij Szolovjevet, a Kirov Balett egykori táncosát játssza, aki korában Nurejevvel egyenrangú sztár volt, majd miután Nurejev az USA-ba disszidált, őt is elkezdte üldözni a KGB, s végül saját kezűleg vetett véget életének 36 éves korában.

Az alkotást a Rudolf Nureyev Nmezetközi Balettversenyt rendezvényeként mutatjuk be.

Ajánló


Az ősz legizgalmasabb rockkoncertjén legendák találkoznak 2019. november 8-án, a Papp László Budapest…

Az évad közepére kerül 2019-ben az operabemutató: július 26-án és 27-én láthatja a…

Sir Elton John / Lee Hall: Billy Elliot – a Musical Musical magyar…