Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


Titkos Társulat: DÍSZELŐADÁS
3

Titkos Társulat: DÍSZELŐADÁS

Egy törékeny asszony, egy nyugtalan ember, egy agg gyermek és további hét kísérleti kórtani lény segítségével előadja a kísérleti kórbuvár.

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. április 6. hétfő, 20:00

“Kisebb fokon mosolyt vagy sírást gerjeszteni könnyű, mert a mosoly látása és a sírás hallása már önmagában véve is ragadós. Azonban gyújtsuk föl a nézőtéri csillárt - nincs az a kitűnő színész, mely képes volna eredménnyel ingerelni, ha a nézők a fényben megláthatják egymás arczait. Épp ilyen hatástalannak bizonyul a kísérleti ember ingerlése, ha tudja és érzi, hogy a figyelem gyúpontjába került.
A buvárok eddigelé többféleképpen próbálkoztak az öntudat káros behatásaiból eredő kísérleti hibákat kikerülni.
Voltak, akik agyalágyultakon, tébolyodottakon vagy éhezőkön kísérelték meg az észlelést. Az íly emberek ingerlése során valóban előmutatkoztak azok a reflexek, melyeket a tengeri nyulakon tapasztalhatunk, azonban az őrültekkel, hülyékkel és szegényekkel való bánás sokkal több nehézséget jelent, mintsem hogy általános kísérleti módszer gyanánt divatba jöhessen.
Kérem szépen, buvárlataim során gyakran éreztem egy ideális kísérleti ember hiányát. Végül hosszas próbálkozások után megtaláltam azt a hystero-epileptikus cselédleányokban, melyek egyesítik magukban a tébolyultak, hülyék és az éhezők minden előnyeit, ráadásul mindig a kellő mennyiségben állnak rendelkezésre a Rókus-kórház nőbeteg osztályán.”
Kárpáti Péter húsz évvel ezelőtt írta a szöveget, mely szinte egyöntetűen elismerő fogadtatásra talált, elsősorban az irodalomkritikusok körében. Az előadás mégse szószínház.
A társulatnak a próbafolyamat során Alida Bevk, szlovén színésznő tartott workshopot, aki a Fitzmaurice Voicework módszeren keresztül egy olyan világba vezette be őket, ahol az autonóm idegrendszer bekapcsolásával az automatikus, akaraton túli mozgások veszik át a test fölött a hatalmat.
Az író-rendező ezúttal előadóként is részt vesz az előadásban. 

Színész, társrendező: Téri Gáspár
Színészek: Julia Jakubowska, Hevesi László
Háziasszony: Kárpáti Liza

Dramaturg: Zsigó Anna
Látvány: Veronika Keresztesová
Workshopvezető, konzultáns: Alida Bevk
Konzultáns: Frigyes Júlia
Asszisztens: Barok Andrea
Produkciós vezető: Trifonov Dóra
Előadó, író, társrendező: Kárpáti Péter 


A Trafó Kortárs Művészetek Háza előadása

Ajánlatunk


„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

Ajánló


Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását…

Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!