Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


Tomas Danielis: The Game

Tomas Danielis: The Game

Tomas Danielis: The Game
munkabemutató


 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. május 30. szerda, 19:00

Az alkotás hármas koprodukcióban jön létre: Belgium egyik legjelentősebb, legismertebb társulata, a CieTHOR (Thierry Smith és társulata), a FEYNmen (Tomas Danielis) és a Pro Progressione részvételével.

“The Game” – A játék címet viseli Tomas Danielis új koreográfiája, ahol a játék helyett a játszma szót is használhatnánk, ezzel is visszautalva Eric Berne nagysikerű könyvére, az “Emberi játszmák”-ra. A könyv egy generáció számára volt meghatározó élmény. A Berne által megalkotott tranzakcióanalízis világszerte elterjedt: általa nemcsak a pszichoterápia, a személyiséglélektan, a fejlődéslélektan és a kommunikáció elmélete gyarapodott egy forradalmian új iskolával, hanem szervezetek és más emberi rendszerek elemzéséhez is hatékony új eszköz született. Az alkotó is ezen a könyvön keresztül kezdett el a hatalmi játszmákkal foglalkozni, amely már évek óta egyik fő művészeti kutatási területévé vált.

Az előadás a játékelméleten és társadalmi kutatásokon alapul, amelyeket a koreográfus az elmúlt években végzett, többek között a 2017 szeptemberében Budapesten töltött rezidenciája során is. Tomas Danielisnek ez a negyedik munkája, amely a hatalom kérdéseivel foglalkozik: annak rendszerével és viszonyával, nemcsak a társadalmi csoportokban és struktúrákban, hanem az egyénnel mint individuummal összefüggésben is. A darab koncepciója tudományos alapokon nyugszik, miközben vizuálművészeti kompozíciókat használ, annak érdekében, hogy érthetően és megfoghatóan mutassa be a közönség számára az emberi viselkedésben és kapcsolatokban a hatalomhoz való viszonyunkat.
Az előadás során a táncosok magukat és egymást is különféle játékelméleti játékokba és stratégiákba helyezik. Ezen helyzetek célja, hogy hatalmat és befolyást szerezzenek egymás felett, a csoport felett. Ezek a játékok tudományos, játékelméleti és társadalmi kutatásokon alapulnak, amelyeket az alkotási folyamat alatt a résztvevő alkotók is megismernek, szituációs helyzetekben kísérleteznek vele.
A táncosok hat főből álló kompozíciója fontos szempont, mivel a játékok és stratégiák tudományos kísérletezésénél a hat egy alapvető szám. A duettekké alakuló hatos kompozíció pedig a legalapvetőbb, ismert stratégiák és játékelméleti módszerek kétszereplős változatainak bemutatására adnak lehetőséget.
A közönség több oldalról figyeli az előadást, így a kísérleteket és játékokat más-más szemszögből látják.
A performansz nagyban épít Danielis Moszkvai Balett részére készült, azóta is repertoáron lévő Equilibrium című előadására, amely részben már lehetőséget adott a táncos kísérletek megvalósítására.

Ajánlatunk


Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Halász Judit színészi pályafutásával párhuzamosan új műfajt teremtett előadóművészként. Magyar költők verseit évtizedek óta énekli – a magyar könnyűzene legjobbjainak megzenésítésében – méghozzá gyermekeknek. Generációk nevelkedtek fel lemezeinek hallgatása közben.

Ajánló


Az Anconai szerelmesek kacagtatóan fordulatos, kedvesen pikáns, szellemes, zenés összekacsintás a hetvenes évek olasz slágereivel. Szerelem, slágerek, tánc, gegek, csipetnyi…

40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!