Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


Traviata

Traviata

Giuseppe Verdi: Traviata
Táncszínházi előadás

 több

Guiseppe Verdi Traviata című operája az egyetemes zeneirodalom egyik legismertebb alkotása. Bemutatása óta a világ operaházainak legnépszerűbb repertoárdarabjai közé tartozik, nem telik el úgy nap, hogy a Föld valamely szegletében ne játszanák. Az ifjabb Alexandre Dumas művéből készült Verdi opera igazi rejtelmes remekmű, amelyet halhatatlan zenéje és látszólag talán egyszerű története, amely a gyötrelmes szerelemről, az összetartozásról és az elválásról egyaránt szól, igazi alapművé avatott.

Ennek a sokak által rajongásig szeretett műnek a színpadra állítása a Katona József Színházban, ezúttal nem operaként, hanem táncjátékként, egyszerre ajándék a teátrum közönségének, hiszen végre saját színházukban is láthatják-hallhatják ezt a csodálatos alkotást s egyszerre ajándék a Kecskemét City Balett egyre fejlődő és művészileg évadról évadra egyre izmosodó társulatának, amelynek tagjai a Carmen után most újabb ikonikus alapmű életre keltésével bizonyíthatják tehetségüket.

S ajándék a koreográfusnak is, hiszen Verdi és Dumas hőseit segítségül hívva nemcsak örök emberi szenvedélyekről és gyötrelmekről, szerelemről és halálról beszélhet a tánc csodálatos nyelvén, hanem a ma emberét is foglalkoztató aktuális kérdésekről is.

A múltjának bűnei és tévedései örökre elkísérik-e az embert vagy talán egyszer megbocsátást nyerhetnek s feledésbe merülhetnek? Mi lehet az az önmagunknál fontosabb dolog, amiért feláldozhatjuk magunkat és szerelmünket? S vajon tényleg megválthatjuk-e saját áldozatunk árán valaki más boldogságát vagy hiábavaló ez az áldozat? Létezik-e, létezhet-e egyáltalán boldogság a múltunktól, a környezetünktől, a családunktól függetlenül? Élhetjük-e csak a saját életünket, tudomást nem véve a minket körülvevő világról? Lehetséges mindez? Vagy csak álom, mert a Valóság úgysem hagyja, hogy ne vegyünk róla tudomást? Csak egyszer élünk, de akkor tényleg élünk, vagy csak úgy teszünk, mintha?

Táncosok:
Jurák Bettina, Nagy Nikolett, Szőllősi Krisztina, Varga Lotti,
Bolla Bence, Földesi Milán, Raj Martin, Szóka Roland

Rendező  Barta Dóra
Koreográfus  Barta Dóra
Díszlettervező Mátravölgyi Ákos
Jelmeztervező Mátravölgyi Ákos
Vizuális koncepció  Barta Dóra
Koreográfus asszisztens Katonka Zoltán
Konzultáns  Szabó Tamás
Fény Katonka Zoltán
Ügyelő Kovács Írisz
Rendezőasszisztens Frigyesi Tünde