Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


Tulajdonosok - A nyitrai DAB színház vendégjátéka

Tulajdonosok - A nyitrai DAB színház vendégjátéka

Egy lakóközösség emberi viszonyait mutatja be Jiří Havelka Mark Ravenhill-díjat nyert „Tulajdonosok” című vígjátéka. A darabból a szerző rendezésében film is készült, amely 2020-ban elnyerte a legjobb forgatókönyvért járó Cseh Oroszlánt, a cseh filmkritikusok díját.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. november 3. szerda, 19:00

Jiří Havelka: Tulajdonosok
A nyitrai DAB színház vendégjátéka
Az előadás hossza: 90 perc

Komédia azok számára, akik soha nem éltek így. Tragédia azok számára, akik mindig így éltek.

A retro hangvételű darab olyan társadalmi látlelet, amely egy hagyományos vígjáték köntösében jelenik meg. A szerző szinte szociológiai alapossággal vizsgálja a darab szereplői között alakuló interperszonális kapcsolatokat, a kisközösségben fellelhető pozíciókért, a helyi hatalomért vívott ádáz harcokat.  A szereplők a társadalom jellegzetes figurái. Van itt fiatal katolikus házaspár, három gyermekes család, pragmatikus üzletember, magyar gyökerekkel rendelkező hisztérikus férfi, kellemetlen hivatalnok asszony, a múltról nosztalgiázó kommunista, egykori disszidens, több lakást bérbeadó gazdag hölgy, anyjával élő agglegény... Az egymás után sorjázó komikus jelenetek és abszurd helyzetek nemcsak szórakoztatnak, hanem kiváltják a "pont, mint nálunk!" élményét is. Mindenki számára ismerősek a régmúlt lakógyűléseinek és a jelen közgyűléseinek napirendi pontjai – a tetőjavítás, a lift felújítás, a gázvezeték cseréje. A tulajdonosokká vált lakók azonban képtelenek konstruktívan megoldani problémákat. Cselekvés helyett inkább intrikálnak, önző módon viselkednek, értelmetlen vitákat folytatnak csak azért, hogy bosszantsák a másikat. Mivel mindenki albetét tulajdonos, a pár tucat négyzetméternyi saját tulajdon jogot biztosít számára, hogy döntéseket hozzon, olyan hatalmat ad a kezébe, amellyel máshol nem, csak a saját lakóközösségében tud élni. Ezeket az embereket csak egy formai követelmény köti össze: a Közgyűlésen mindenről együtt kell dönteni.

Szereplők
Gabriela Dolná, Ivana Kubáčková, Daniela Kuffelová, Eva Pavlíková,
Andrea Sabová, Juraj Ďuriš, Branislav Matuščin, Martin Nahálka, Peter Oszlík,
Jakub Rybárik, Tomáš Stopa, Marián Viskup, Ján Greššo és mások 

Irta: Jiří Havelka
Dramaturg: Slavka Civáňová
Díszlet: Barbora Šajgalíková
Jelmez: Ján Husár
Rendezte: Matúš Bachynec

Bemutató: 28. 11. 2020, Divadlo Andreja Bagara, Nitra

Ajánlatunk


Margit Auer: Mágikus állatok iskolája Milyen érzés lenne, ha lenne egy saját, csakis hozzád kötődő állatod? Aki téged megért, beszélgetni tudsz vele, mindenhova elkísér, és soha többé nem kellene egyedül lenned?

Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a Recirquel új produkciója. A Vági Bence művészeti vezető rendezte Solus Amor a társulattal való többéves közös munka során megteremtett „cirque danse” nyelvén megszólaló monumentális előadás korunk természet és csoda iránti vágyódásából meríti erejét.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!