Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


Tüskevár

Tüskevár

A történet két nyolcadikos budapesti diák, Tutajos és barátja, Bütyök egy nyarát követi végig, akik a fővárosból a Kis-Balatonhoz kerülnek, Tutajos nagybátyjához és Náncsi nénihez, illetve a “berekbe”, a minden-titkok tudójához, Matula bácsihoz. Akitől megtanulják, milyen az élet távol a várostól és számos lecke után azt is, hogy miként lehet együtt lélegezni a természettel.

Jegytípusok


1 700 Ft
Díszpáholyok, Félemeleti páholy bal 1, Félemeleti páholy bal 2, Félemeleti páholy bal 3, Félemeleti páholy bal 4, Félemeleti páholy bal 5, Félemeleti páholy bal 6, Félemeleti páholy bal 7, Félemeleti páholy jobb 2, Félemeleti páholy jobb 3, Félemeleti páholy jobb 4, Félemeleti páholy jobb 5, Félemeleti páholy jobb 6, Félemeleti páholy jobb 7, Földszint, I. Emeleti erkély, I. Emeleti páholy bal 1, I. Emeleti páholy bal 2, I. Emeleti páholy bal 3, I. Emeleti páholy bal 4, I. Emeleti páholy bal 5, I. Emeleti páholy bal 6, I. Emeleti páholy bal 7, I. Emeleti páholy jobb 1, I. Emeleti páholy jobb 2, I. Emeleti páholy jobb 3, I. Emeleti páholy jobb 4, I. Emeleti páholy jobb 5, I. Emeleti páholy jobb 6, I. Emeleti páholy jobb 7, II. Emeleti erkély

Aktuális előadások


Olt Tamás – Váradi Szabolcs: Tüskevár
ősbemutató
Fekete István regénye alapján

“Nyugodt lehetsz, Kengyel megadja. – Nem vagyok nyugodt. Ez nem számít feleletnek. – Dehogynem! Akkora négyesed lesz, mint egy ház… – Ha hármasom lesz, apám nem enged sehova. Akkor pedig… – Jelesed lesz! Meg is érdemled – mondta Bütyök, mert ez a párbeszéd – ezt mondanunk sem kell – Tutajos és közte zajlott le hazafelé menet. – … akkor pedig öngyilkos leszek – fejezte be a mondatot Gyula, ámbár minden meggyőződés nélkül.”

Fekete István ifjúsági regénye egyike volt Magyarország 12 legnépszerűbb könyvének a 2005-ös Nagy Könyv szavazáson. A történet két nyolcadikos budapesti diák, Ladó Gyula Lajos (becenevén: Tutajos) és barátja, Pondoray Béla (becenevén Bütyök) egy nyarát követi végig, akik Budapestről a Kis-Balatonhoz kerülnek, Tutajos nagybátyjához és Náncsi nénihez, illetve a “berekbe”, a minden-titkok tudójához, Matula Gergelyhez – akitől megtanulják, milyen az élet távol a várostól, és számos lecke után azt is, hogy miként lehet együtt lélegezni a természettel. A nyár véget ér, kezdődik az iskola, a fiúk testileg és lelkileg megerősödve visszatérnek Budapestre, az iskolapadba, de magukkal visznek valamit, ami szavakkal le nem írható – s megfogadják azt is, hogy télen visszatérnek a berekbe.

Szereplők:
Matula................................ Nyári Oszkár
Tutajos............................... Törő Gergely Zsolt
Bütyök................................ Mucsi Kristóf
Nancsi néni........................ Csonka Ibolya
Anya, Tanárnő, Klárika....... Varga Zsuzsa
István bácsi........................ Kalmár Tamás
+ Somogy táncegyüttes
 
Díszlettervező: Pintér Réka
Jelmeztervező: Cselényi Nóra
Koreográfus: Turi Endre
Társkoreográfus: Gulyás Anna
Világítástervező: Memlaur Imre
Szcenikai vezető: Szalai József
ügyelő: Kopácsi Adrián
súgó: Simon Ildikó
segédrendező: Váradi Szabolcs

RENDEZŐ: OLT TAMÁS

Ajánló


A kultikus, világhírű regény titokzatos szereplői most a Víg színpadán is életre kelnek.…

Van-e mulatság? Mi az a mulatság? A két kérdés ugyanaz a kérdés. Hogy…

A Mágnás Miska érdekessége, hogy az operett irodalom azon ritka darabjai közé tartozik,…