Broadway Jegyiroda
Jegyirodák:
1026 Bp. Gábor Áron u. 74-78. (Rózsakert)
Tel: 340-40-40 Nyitva: H-P: 10-19h Szo:10-17
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


vaghy / iamyank / Lubomyr Melnyk / Piano Day 2019

vaghy / iamyank / Lubomyr Melnyk / Piano Day 2019

A Piano Day 2019 magyarországi eseményei a Fesztivál Színházban tartott három koncerttel zárulnak. Az első kettőn magyar előadók zenélnek: a zongora és az elektronika improvizatív alapokon nyugvó fúzióját megvalósító vaghy, valamint a billentyű-dob-basszus triót vonós hangszerekkel kiegészítő iamyank Live Ensemble.  több

A Piano Day-t vaghy, azaz Vághy Tamás hozta el 2017-ben először Magyarországra, most új műsort mutat be: a zongora hangját különböző elektronikus effektekkel erősíti fel, miközben vintage hangszerekkel is kibővíti a billentyűk adta lehetőségeket. iamyank, a sokoldalú, stílusának műfaji határait folyamatosan tágító elektronikus zenei producer a héttagú iamyank Live Ensemble-lal mutatja be a billentyűk és a moduláris szintetizátorok hangjain alapuló szerzeményeit, és enged betekintést készülő második nagylemezébe.
Az első két fellépés átfolyik egymásba, majd szünetet követően első magyarországi koncertjét adja az ukrán származású Lubomyr Melnyk, aki Terry Rileytől megihletve kezdte kialakítani egyéni technikáját, amely szélsőségesen gyors játékon, szinte állandó pedálhasználaton alapszik, és szüntelenül egybeolvadó, összeütköző rezonanciákat, lényegében végtelenítettnek ható dallamíveket kelt életre - continuous music, folyamatos zene, ahogyan saját terminusa is mondja. Az 1948-as születésű Melnyk ma is a világ egyik leggyorsabb kezű zongoristája, akinek műveire mindig nagy hatással volt a természet. Darabjai kapcsán olyan érzésünk is lehet, hogy egy hangokká transzformált folyót hallgatunk. Forradalmiságát konzervatív klasszikus zenei körökben évtizedekig nem ismerték el, ám meditatív, végtelen komplexitású és eksztatikus energiájú darabjai a modern klasszikus zene új generációjával végre eljutottak az őket megillető helyre és kiadókhoz. Melnyk viszonylag ritkán koncertezik, így fellépése kihagyhatatlan alkalomnak ígérkezik.

Rendező: Müpa

Ajánló


Tasnádi IstvánA fajok eredete Nézőművészeti Kft. A színészek improvizációinak felhasználásával írta: Tasnádi István

Igazi stand-up-comedy színházi fűszerezéssel – Kálloy Molnár Péter módra.

Az operaénekes nemzetközi rangú partnerekkel érkezik: duettekben és szólószámokban egyaránt színpadra lép az…