Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


VERESS SÁNDOR / MENDELSSOHN / WEBER / SCHUMANN ( Concerto&Ránki Fülöp&Érdi Tamás&Heinz Holliger )

VERESS SÁNDOR / MENDELSSOHN / WEBER / SCHUMANN ( Concerto&Ránki Fülöp&Érdi Tamás&Heinz Holliger )

Várjon Dénes betegsége miatt a február 15-i és 16-i koncertek szólistái változatlan műsorral Ránki Fülöp (Mendelssohn: g-moll zongoraverseny, op. 25) és Érdi Tamás (Weber: Konzertstück, op. 79) lesznek.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. február 16. vasárnap, 19:30

„Rendkívül zárkózott, titokzatos ember volt [...] remeteéletet élt, és nem szívesen beszélgetett. [...] Természetesen nekem többet mesélt saját műveiről, mint másoknak, hiszen nagyon közeli kapcsolatban álltunk.” Így emlékezett vissza az életének második felét Svájcban töltő Veress Sándorra műveinek nagyhatású propagátora, a nyolcvan évet elérve is fáradhatatlan Heinz Holliger, aki ezt a koncertet egy Veress-művel nyitja majd: a harmincéves kora táján komponált, hattételes kamarazenekari Divertimentóval. „Egy ideje nagyon dobol és trombitál bennem valami (C-trombitákon). Nem tudom, mi lesz ebből.” Írta egy 1845-ös levelében Schumann, s alighanem erre a motívumra ismerhetünk rá az ekkor keletkezett II. szimfónia első tételének indító fanfárjaiban. A levél éppenséggel Mendelssohnnak volt címezve, s egy évvel később Lipcsében ő is vezényelte ennek az öngyógyító céllal született szimfóniának az ősbemutatóját.

 

Heinz Holliger & Ránki Fülöp & Érdi Tamás

VERESS SÁNDOR: Divertimento

MENDELSSOHN: I. (g-moll) zongoraverseny, op. 25

– szünet –

WEBER: Konzertstück, op. 79

SCHUMANN: II. (C-dúr) szimfónia, op. 61

Közreműködik: Ránki Fülöp, Érdi Tamás zongora

Vezényel: Heinz Holliger

Ajánlatunk


A zenében a historizmus nemcsak azt jelenti, hogy korabeli hangszerek kópiáin szólalnak meg régi művek: olykor azt is, hogy az előadók felelevenítenek egy olyan szokást, amelynek több évszázada hódoltak a zenekedvelők.

Budapest, 2024. október 10. – A Piero Barone, Ignazio Boschetto és Gianluca Ginoble alkotta világhírű olasz pop-opera trió, az IL VOLO, egy felejthetetlen koncerttel tér vissza Budapestre, hogy elvarázsolja a magyar közönséget az MVM Dome színpadán, 2024.10.10-én.

40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

Ajánló


Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!