Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


Verseljünk képekben - Újra itt van János vitéz! - múzeumpedagógiai foglalkozás 9-12 évesek részére
5

Verseljünk képekben - Újra itt van János vitéz! - múzeumpedagógiai foglalkozás 9-12 évesek részére

Múzeumpedagógiai foglalkozás a János vitéz verses meséje és a Gyere ki a partra című kiállítás kapcsán. A költészet játéka lehetőséget teremt, hogy átélhetővé tegyük a korlátlan fantáziavilágok képekbe való foglalását a művészet eszközeivel, kollázs-, rajz- és festési technikákkal. Interaktív módon, izgalmas formai és vizuális megoldások hozzuk közelebb a 9–12 évesek számára Petőfi klasszikusát.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. április 30. vasárnap, 10:00

A program során megtekintjük a Várkert Bazár szabadtéri kiállítását, amelyen a magyar irodalom kanonikus darabjának szürreális, mesés jeleneteit és leírásait a diákok nyelvén egészen új képi világgal ismerhetjük meg. Ezt követően pedig egy kreatív foglalkozás keretében elemezzük Petőfi karakterét és költészetét, illetve a költészetében rejlő művészeti stílusjegyeket és tisztázzuk az illusztráció fogalmát is. Végül pedig elkészítünk egy alkotást az általunk kiválasztott versrészletek alapján.

Művészeti technikák: kollázs

 

AJÁNLOTT KOROSZTÁLY: 9-12 évesek

IDŐTARTAM: 60-90 perc

TALÁLKOZÁSI PONT: 1013 Budapest, Várkert Bazár, Oroszlános kapu, a Gloriette alatt.

A program kültéri helyszínen kezdődik, kérjük az időjárási viszonyoknak megfelelően öltözzenek!

A program kreatív részét a Várkert Bazár Testőrpalotájában (1013 Budapest, Ybl Miklós tér 2.) folytatjuk.

Késők figyelmébe: a program a meghirdetés időpontjában az Oroszlános kapunál kezdődik, majd a Várkert Bazár Déli panorámateraszán a kiállítás megtekintésével időzünk 15 percet, azután érkezünk meg az alkotói program helyszínére a Várkert Bazár Testőrpalotájába.

 

Ajánlatunk


Előfordul: hulla, és annak fagyasztása, csontok, hányás, köpés, meztelenség, verekedés, felnőttfilm-részlet, kitört ujjak, kábítószer fogyasztása és terjesztése, méregkeverés, zászlóégetés (ja ez nem), egyszer elhangzik az a szó, hogy 'zsidó', egyszer az, hogy 'cigány'. Lesz füst, stroboszkóp, hangos zene, riasztó hangeffektek, zaj, káosz, kosz és több liter művér.

Halász Judit színészi pályafutásával párhuzamosan új műfajt teremtett előadóművészként. Magyar költők verseit évtizedek óta énekli – a magyar könnyűzene legjobbjainak megzenésítésében – méghozzá gyermekeknek. Generációk nevelkedtek fel lemezeinek hallgatása közben.

Ajánló


Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett…

Van a Bajza utca sarkán egy kis palota. A józsefvárosi Nagytemplom utcai bérházban pedig izgatott a készülődés. Pünkösdi Kató színinövendék…

„Rájöttem, hogy az emberek soha nem fognak megváltozni. Mindig hagyni fogják, hogy az okosabb és erőszakosabb ember uralkodjon rajtuk. Aki…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!