Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


Verseljünk képekben - Újra itt van János vitéz! - múzeumpedagógiai foglalkozás - Felnőtt kísérőjegy
5

Verseljünk képekben - Újra itt van János vitéz! - múzeumpedagógiai foglalkozás - Felnőtt kísérőjegy

A Várkert Bazár szabadtéri kiállításán megtekintjük a „Kisképző” művészeti hallagatóinak Petőfi híres művéről készült alkotásait. A magyar irodalom kanonikus darabjának szürreális, mesés jeleneteit és leírásait a diákok nyelvén egészen új képi világgal ismerhetjük meg. Majd egy kreatív foglalkozás keretében elemezzük Petőfi karakterét és költészetét, illetve a költészetében rejlő művészeti stílusjegyeket és tisztázzuk az illusztráció fogalmát is.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. április 30. vasárnap, 10:00

A művészet tükrében a legendás János vitéz történet.

A Várkert Bazár szabadtéri kiállításán megtekintjük a „Kisképző” művészeti hallagatóinak Petőfi híres művéről készült alkotásait. A magyar irodalom kanonikus darabjának szürreális, mesés jeleneteit és leírásait a diákok nyelvén egészen új képi világgal ismerhetjük meg. Majd egy kreatív foglalkozás keretében elemezzük Petőfi karakterét és költészetét, illetve a költészetében rejlő művészeti stílusjegyeket és tisztázzuk az illusztráció fogalmát is. A legendás János Vitéz történet versesmese, a költészet játéka.

A mű pedig lehetőséget teremt arra, hogy bővítésével átélhetővé tegyük a korlátlan fantáziavilágok képekbe való foglalását a művészet eszközeivel.

Mi most a képzőművészet nyelvén játszunk, és felfedezzük a veresek képszerűségét.

Magunk is elkészítünk egy alkotást az általunk kiválasztott versrészletek alapján a műből.

Többek között arra keressük a választ, hogy a magyar népi kultúra és története, milyen szimbólumokkal elevenedik meg a műben a magyar romantika korában? Ha ma magadat János vitézként ábrázolnád, milyen jó cselekedeteket tennél, és mi lenne az attribútumod?

A foglalkozások célja, hogy interaktív módon, izgalmas formai és vizuális megoldásokat használva közelebb hozza a 9–12 éves korosztály számára Petőfi Sándor klasszikusát.

Művészeti technikák: kollázs

IDŐTARTAM:
 90 perc

TALÁLKOZÁSI PONT: 1013 Budapest, Várkert Bazár, Oroszlános kapu, a Gloriette alatt.

Mivel a program kültéri helyszínen kezdődik, kérjük az időjárási viszonyoknak megfelelően öltözzenek!

A program kreatív részét a Várkert Bazár Testőrpalotájában (1013 Budapest, Ybl Miklós tér 2.) folytatjuk.

Késők figyelmébe: a program a meghirdetés időpontjában az Oroszlános kapunál kezdődik, majd a Várkert Bazár Déli panorámateraszán a kiállítás megtekintésével időzünk 30 percet, azután érkezünk meg az alkotói program helyszínére a Várkert Bazár Testőrpalotájába.

HELYSZÍN: Várkert Bazár, 1013 Budapest, Ybl Miklós tér 2., Testőrpalota tárgyaló

Ajánlatunk


Az előadás a műfajtól megszokott módon nincs híján humornak, játékosságnak, A mosoly országa a kibékíthetetlen világnézeti ellentétek, kulturális és társadalmi különbségek komoly kérdéseit járja körül, és ez a világ első operettje, mely nem vidám végkifejlettel zárul.

zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

Ajánló


40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

Nagy siker Európában: Norvégiától Olaszországig, Portugáliától Bulgáriáig, a nagy szimfonikus zenekar, a Lords of the Sound végre Magyarországra érkezik a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!