Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


Warsaw Village Band / Európai Hidak 2018

Warsaw Village Band / Európai Hidak 2018

„Emlékezz a múltadra, de engedd a jövőben élni!” - idézte Uprooting című albumán a Burning Spear együttest a Warsaw Village Band.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. szeptember 21. péntek, 20:00

 Ez korántsem csak hangzatos szlogen, hiszen a „varsói falusi banda” mindig is arra törekedett, hogy produkcióiban közös hangra találjon a városi és a falusi kultúra, a múlt és a jövő, az archaikus és a modern eszköztár, illetve a keleti és a nyugati világ. Ezek a hívószavak ma már közhelyesen hangzanak a világzenében, de a Warsaw Village Band valóban anyanyelvi szinten használja őket, ahogy azt fő csapásiránya, a transz megköveteli. 1998-as megalakulása óta konzekvensen ápolja „a következő nemzedék hagyományát”, az archaikus népi hangszereket - a cimbalmot, a tekerőt, a keretes dobot és a 17. századig visszanyúló „suka” hegedűt - könnyedén társítva dubos elektronikával vagy hiphoppal. Varázsuk a különleges hangszerelés mellett az erőteljes női énekben rejlik. Elég hozzá feldobniuk egy ősi dallamot, aztán „belekapaszkodnak”, és addig improvizálnak a motívumaival, míg „el nem szállnak vele”. A Nord című albumon észak felé fordultak - a kultikus svéd Hedningarna közreműködésével -, a legújabb, Sun Celebration című korongon pedig a Nap nyomába szegődtek, a galiciai Mercedes Peón, az iráni Kayhan Kalhor, az indiai Ustad Liaquat és a Dhoad Gypsyes from Rajasthan társaságában a szúfi zenék spiritualizmusát oltva a varsói transzba. Ellenállhatatlanul és Napnál veretesebben.

Ajánlatunk


Ki ne ismerné Dargay Attila Szaffi című rajzfilmjét? Ez a darab azoknak szól, akik egy új magyar musicalben újra átélnék Szaffi és Jónás történetét. A családi musical szerzői ráéreztek a mesében rejlő fantasztikus lehetőségre, dalszövegeket írtak hozzá, zenét szereztek, és feledhetetlen színházi élményt hoztak létre, melyet a Roxínház az országban elsőként tűzi színpadára.

A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A bemutató 2014 augusztusában a Szegedi Szabadtéri Játékokon, szeptemberben pedig a Madách Színházban volt.

Ajánló


A 2023|2024-es évad egy magyarországi bemutatóval indul, Tena Štivičić kortárs horvát drámaírónő 3tél című díjnyertes darabjával Alföldi Róbert rendezésében.

Ha sírva akar nevetni, ezt az előadást ne hagyja ki!

Modeszt Muszorgszkij BORISZ GODUNOV Opera négy felvonásban, prológussal, orosz nyelven, magyar, angol és orosz felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!