Broadway Jegyiroda
Jegyiroda:
1075 Bp. Károly krt. 21.
Tel: 06 1 780-07-80 Nyitva: H-P: 10-18

Jegyvásárlás

Program


Yasmin Levy

Yasmin Levy

A Jeruzsálemben született Yasmin Levy többnyire a középkorban Kasztíliából elüldözött szefárd zsidók archaikus ladino (judeo-spanyol) nyelvén énekel, de dalaiban előszeretettel ötvözi népének zenei hagyományait andalúziai flamencóval, argentin tangóval és török vagy perzsa muzsikákkal.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. december 3. hétfő, 20:00

Yasmin Levy családi tradíció örököse: édesapja, Yitzak Levy szintén híres dalszerző-énekes és zenekutató, valamint a jeruzsálemi Izrael Hangja közszolgálati rádió ladino adásainak és etnikai zenei műsorainak felelőse volt. Az 1975-ben született Yasmin a történelmi városban nevelkedve egyaránt hallgatott zsidó és muszlim zenéket, marokkói dalok török változatait, görög énekeseket, klasszikusokat, jazzt és sanzonokat, Billie Holiday-t, Edith Piafot, Julio Iglesiast és Luciano Pavarottit.
A nagy énekesek és történetmesélők hagyományait folytató Yasmin 2004 óta jelenteti meg albumait, hol melankolikus, hol szenvedélyesen melodramatikus dalaival, melyeknek hatásosságához sokat ad hozzá az élő előadás. Me Voy című, 2005-ös számával nemzetközi dalszerzői versenyt nyert, majd a világzenei színtér sztárjaként számos együttműködésben vett részt. A kultúrák közötti közvetítő munkájáért Anna Lindh-díjjal jutalmazott énekesnő dolgozott többek közt María Toledo spanyol zongorista-énekesnővel, Yiannis Kotsiras görög énekessel és a Transglobal Underground egyiptomi származású dívájával, Natacha Atlasszal és a Mátrix filmek zenéjét jegyző, brit Juno Reactor elektronikus zenei kollektívával is.

ének: Yasmin Levy
ütőhangszerek: Ishay Amir
gitár: Yechiel Hasson
zongora, billentyűs hangszerek: Nadav Biton
fúvós hangszerek: Amir Shahsar

Ajánlatunk


Pintér Béla és Társulata: A Sehova Kapuja

A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

Ajánló


A belépőjegy tartalma a múzeum kiállításának megtekintését (végvári életpanoptikum, huszárbaba gyűjtemény, régi eszközök gyűjteménye, porcelánbaba gyűjtemény, csárda múzeum, lovas eszközök…

40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!